• Haberler
  • Gündem
  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'den Narin Güran tepkisi

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'den Narin Güran tepkisi

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran için Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'den sert bir tepki geldi.

Başkan Denizli, açıklamasında topluma ve yetkililere seslenerek Albert Camus’un sözünü hatırlattı: "Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın." Son dönemde cinsel istismara bağlı çocuk cinayetlerine dikkat çeken Denizli, Narin Güran'ın otopsi raporunun henüz açıklanmadığını, ancak adaletin sağlanacağına inanmadıklarını vurguladı: 

 "Belki açıklayacakları raporlara inanmak zorunda bırakılacağız ama inanmıyoruz, çünkü katilleri tanıyoruz. Ülkemizde sadece çocuğa yönelik istismar suçları değil, aynı zamanda aile içi şiddet mağduru çocuklar ve ensest suçları da işlenmektedir."

Denizli, Narin’in cenazesine gelinlik konulmasını da eleştirerek sözlerine şöyle devam etti:

“Dün gördük, Narin’in cenazesinde tabutunun üzerine gelinlik koydular. 8 yaşındaki bir çocuğa, çocuk gibi değil, gelin gibi bakabilecek sapkınlıktalar çünkü. Çocuklar çocuktur… Çocuklar gelin değildir… Çocuk dediğin okuluna gider, annesinin koynunda uyur, babasına dayanır kafasını koyar, ders çalışır, oyun oynar; çocuğun yapacağı tek şey budur."

Denizli, çocukların çocuk olarak yaşaması gerektiğini, bu uğurda kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti:

“Çocukların mutlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir ülke için çalışmaya, o zihniyete inat devam edeceğiz. Hep birlikte yapacağız bunu, kadınlarımızla yapacağız, gençlerimizle yapacağız ve aklıselim erkeklerimizle yapacağız. Bizler daima eğitimden yana, bilimden yana olmaya devam edeceğiz; ülkemizi bize emanet eden Atamızın izinden gideceğiz."

Denizli'nin açıklamaları, Çeşme’de büyük yankı uyandırdı ve adalet taleplerini bir kez daha gündeme taşıdı.

Bakmadan Geçme