• Haberler
  • İzmir
  • Çeşme'de atıl kalan tatil köyü, kaçak göçmenlerin sığınağı oldu

Çeşme'de atıl kalan tatil köyü, kaçak göçmenlerin sığınağı oldu

Çeşme Altınkum'da yaklaşık 25 yıl önce büyük umutlarla kurulan 'Altın Çeşme Tatil Köyü,' yıllardır atıl durumda bulunuyor.

Yurt dışından gelen çok ortaklı bir firmanın girişimiyle başlatılan ve bölgeye yoğun turist çekmeyi hedefleyen bu proje, beklenmedik gelişmeler nedeniyle yarım kaldı.

Başlangıçta, 100 konut ve havuzlu sosyal tesislerden oluşan tatil köyü özellikle Almanya’dan turistleri Çeşme’ye çekmeyi amaçlıyordu. Ancak, ortaklar arasındaki anlaşmazlıklar ve iddialara göre karanlık güçlerin müdahalesi, projenin tamamlanamamasına neden oldu. Yıllar süren mahkemeler ve davalar sonucunda, yatırım kaderine terk edildi. Zamanla binalar çürümeye başladı, tesisler talan edildi ve bölge, düzensiz göçmenlerin Yunanistan’a geçiş yapmak için kullandığı bir moloz yığınına dönüştü.

Çeşme'de atıl kalan tatil köyü, kaçak göçmenlerin sığınağı oldu

Çeşme Çevre Derneği, 21 yıldır atıl durumda kalan bu tatil köyünün harabeye dönüştüğünü ve güvenlik açısından tehlike oluşturduğunu belirterek, tesisin ya yeniden ülke ekonomisine kazandırılmasını ya da tamamen kaldırılmasını talep ediyor. Dernek yetkilileri, “Tatil köyünün bulunduğu yer, Çeşme’nin en güzel noktalarından biri; deniz manzarasıyla eşsiz bir konumda. Bu kadar güzel bir yer harabe olarak kalmamalı” diyerek, bölgenin acilen değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bakmadan Geçme