Çeşme'de geleceğin temelleri atılıyor

Çeşme Belediyesi, çocuk gelişimine büyük katkılar sunacak Yuvamız Çeşme projesinin Ovacık ve Reisdere bölgelerindeki açılış hazırlıklarını tamamlamak üzere. Projenin annelere sağlayacağı destekler neler? Toplantıda afet riskleri azaltma çalışmalarına ne gibi adımlar atılacak? Doğal gaz müjdesi hangi mahalleleri kapsıyor? Çeşme ve Manisa Şehzadeler Belediyesi arasındaki kardeş kent ilişkisi ne gibi fırsatlar sunacak?

Çeşme Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Yuvamız Çeşme projesinin Ovacık ve Reisdere bölgelerinde önümüzdeki haftalarda açılış için hazırlıklarının tamamlanacağı duyuruldu. Başkan Lâl Denizli, projenin çocuk gelişimine sağlayacağı katkılar ve annelere sunacağı destek açısından önemine dikkat çekti. “Kadınlarımızın projelere olan heyecanından bunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz ve projemizi hayata geçirerek tarifsiz bir mutluluğu yaşayacağız” dedi.

Afet Risklerini Azaltmak İçin Çalışmalar

Çeşme'de geleceğin temelleri atılıyor

Toplantıda, 6 Şubat 2023 ve 2020 yılında İzmir’de yaşanan depremlerin hatırlatılmasıyla birlikte, afet risklerini azaltma konusundaki çalışmalar görüşüldü. Başkan Denizli, afet toplanma bölgelerinin düzenlenmesi ve acil durum kitlerinin yerleştirilmesi gibi konuların önemini vurguladı. Afet Müdürlüğü ile birlikte yapılacak çalışmaların meclise rapor olarak sunulması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Musalla Mahallesine Doğal Gaz Geliyor

Çeşme'de geleceğin temelleri atılıyor

Toplantıda doğal gaz konusunun da ele alındığı belirtildi. Musalla Mahallesi’nin, ilçeye doğal gazın ilk verileceği pilot mahalle olması sebebiyle, regülatör amaçlı kullanılacak alanın imar değişikliği teklifi oy birliği ile kabul edildi.

2024-2029 Stratejik Planı Onaylandı

Çeşme'de geleceğin temelleri atılıyor

2024-2029 Dönemi Stratejik Planı, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapılacak çalışmalar, amaçlar ve hedefleri içeren plan, oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca, ulaşım sorunlarının hızlı ve güvenli bir şekilde çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması teklifi de oy birliği ile kabul edildi.

Yuvamız Çeşme Projesinin Önemi

Başkan Denizli, Ovacık ve Reisdere’deki yuvaların açılışı hakkında yaptığı açıklamada, çocuk gelişimine katkılarının yanı sıra çalışan ve çalışmayan annelere önemli bir destek sunacağını ifade etti. “Çocuk sayıları ile doğru orantılı olarak yuvalarımızın artmasını çok önemsiyoruz. Bu nedenle yuvalarımız beni bu dönem en heyecanlandıran projeler arasında” dedi.

Çeşme ve Şehzadeler Kardeş Kent Oluyor

Toplantıda ayrıca, Çeşme Belediyesi ile Manisa Şehzadeler Belediyesi arasında Kardeş Kent ilişkisi kurulması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Bu çerçevede ortak iş birliği protokollerinin imzalanması da planlanıyor.

Emine Çizgenakat’ın Adı Yaşatılacak

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nin kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla, hastanenin kurucusu Alper Çizgenakat’ın annesi Emine Çizgenakat’ın isminin hastanenin önündeki yola verilmesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi.

Ufuk ve Yılmaz Aksoy’un İsimleri Şifne’de Yaşayacak

Şifne Mahallesi’nde yeni yapılacak parka, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şube Kurucusu merhum Ufuk Aksoy ve eşi Yılmaz Aksoy’un isimlerinin verilmesi teklifi de komisyona sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Bakmadan Geçme