• Haberler
  • İzmir
  • Çeşme'de gençler İçin rüzgar dolu bir festival başlıyor!

Çeşme'de gençler İçin rüzgar dolu bir festival başlıyor!

Alaçatı'nın muhteşem doğası ve rüzgârı, genç sporcuları bekliyor! Genç sporcular bu yıl hangi yeniliklerle buluşacak? Festivalin çevre bilinci oluşturmadaki rolü ne olacak? Alaçatı, rüzgâr sporları tutkunları için neden bir cennet? Hazır mısınız? Rüzgâr, eğlence ve rekabet dolu bir deneyim sizi bekliyor! Tüm detaylar haberimizde...

Alaçatı Windfest 2024, 9-13 Ekim tarihleri arasında, genç sporculara hem yarışma hem de eğlenme fırsatı sunarak doğaya duyarlılığı ve çevre bilincini artırmayı hedefliyor. Bu yıl, festivalin 14 ülkeden 107 sporcu ile gerçekleşmesi planlanıyor ve etkinliğin ana teması, Alaçatı’nın sörf cennetinin korunması ile çocuklara sağlanması olarak belirlendi.

Çeşme'de gençler İçin rüzgar dolu bir festival başlıyor!

Festivalin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, organizasyon başkanı Çağla Kubat ve eşi Jimmy Diaz ile birlikte birçok yerel yetkili ve kurum temsilcisi de yer aldı. Toplantıya katılan Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Signify Aydınlatma Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Saner Kırık, İstek Okulları Bölge Müdürü Naciye Cangar, Ford Çetaş Şube Müdürü Serdar Üçyıldız, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Çeşme Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan konuşma yaptı.

Çeşme'de gençler İçin rüzgar dolu bir festival başlıyor!

Banu Ayhan, festivalin önemine vurgu yaparak, “Bu yıl Alaçatı Windfest, sadece bir spor etkinliği olmanın ötesine geçiyor. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı okullarından gelen öğrencilerle birlikte rüzgâr sporlarını ve çevre bilincini tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

Çeşme'de gençler İçin rüzgar dolu bir festival başlıyor!

Ayrıca, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 2. İstanbul Turizm Fuarı’nda bulunduğundan toplantıya görüntülü mesajla katıldı.

Alaçatı Windfest 2024, genç sporcuların windsurf mücadelesinin yanı sıra eğitim, turizm ve spora katkı sağlayacak pek çok etkinlikle de zenginleşecek. Festivalin sonunda, İstek Lise Orkestrası’nın konseriyle coşan katılımcılar, ülke bayraklarıyla birlikte toplu fotoğraf çekildi.

Alaçatı Windfest 2024’e katılacak ülkeler arasında Almanya, Aruba, Avusturya, Belçika, Bonaire, Danimarka, Fransa, Hollanda, İtalya, Polonya, Seyşeller, Venezuela, Yunanistan ve Türkiye yer alıyor.

Festival, rüzgâr sporları tutkunlarını bir araya getirirken, çevresel sürdürülebilirlik ve doğa bilinci konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Bakmadan Geçme