• Haberler
  • İzmir
  • Çeşme'de 'İlham Veren Kadınlar' söyleşisi düzenlendi

Çeşme'de 'İlham Veren Kadınlar' söyleşisi düzenlendi

Çeşme Kent Söyleşileri kapsamında düzenlenen 'İlham Veren Kadınlar' başlıklı etkinlik, ünlü gazeteci-yazar ve iletişim bilimci Sedef Kabaş'ı ağırladı.

Aya Haralambos Kilisesi’nde gerçekleştirilen söyleşi, Çeşme Kent Konseyi’nin organizasyonu ve Çeşme Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirildi. Etkinliğe Çeşmeliler yoğun ilgi gösterdi.Etkinliğin moderatörlüğünü Serap Gültekin üstlenirken, Kabaş’ın "Yandığın Ateş Yoluna Işık Olur" adlı kitabı ile Türkiye'de kadın olmanın zorlukları ele alındı. Kabaş, hem kadın hem de kadın gazeteci olmanın zorlu yanlarını katılımcılarla paylaşırken, gazetecilik mesleğindeki tecrübelerine de geniş yer verdi.

Çeşme'de 'İlham Veren Kadınlar' söyleşisi düzenlendi

Kabaş, meslek hayatı boyunca yaşadığı zorluklardan bahsederek, gazeteci kimliğinden dolayı sayısız kez mahkemeye çıktığını ve polis baskınlarına maruz kaldığını belirtti. “Güçlükler olmadan hayat olmuyor” diyen Kabaş, herkesin hayatında karşılaştığı zorlukların, kayıpların ve baskıların, insanı güçlendiren unsurlar olduğunu ifade etti. Yaşadığı zorlukları bir yangına benzeten Kabaş, bu sıkıntılardan nasıl ders çıkardığını ve hayatını nasıl daha anlamlı hale getirdiğini paylaştı.

"Yandığımız Ateş Yolumuzu Aydınlatsın"

Çeşme'de 'İlham Veren Kadınlar' söyleşisi düzenlendi

Konuşmasında, “Ben bu zorlukları birer yangın olarak görüyorum. Yanmak kaçınılmazdır, hepimiz hayatın bir noktasında yanarız. Ama önemli olan, bu zorlukları aşarak, geleceğimizi aydınlatan birer ışığa dönüştürebilmektir. Yaşadıklarımı ve baskılara nasıl karşı koyduğumu, hayatımda nasıl bir duruş sergilediğimi kitabımda anlattım. Bu kitabı, zorluklara karşı bir manifesto olarak değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kabaş, Türkiye’de kadın olmanın getirdiği zorlukların altını çizerken, bu mücadelede yılmamak gerektiğini vurguladı. Özellikle kadın gazetecilerin karşılaştığı zorlukları paylaşarak, kendi yaşadığı baskılara ve tehditlere karşı geri adım atmadığını belirtti. Katılımcılara, yaşadıkları sıkıntılardan ders çıkararak yollarına ışık tutmalarını tavsiye etti.

Türkiye’nin Geleceğine Umutla Bakıyor

Çeşme'de 'İlham Veren Kadınlar' söyleşisi düzenlendi

Sedef Kabaş, söyleşinin sonunda Türkiye’nin geleceği hakkında umutlu olduğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerle halkla buluşmanın ve deneyimlerini paylaşmanın önemini vurguladı. “Atatürk’ün mirasına sahip çıkarak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

Etkinlik sonunda Kabaş, katılımcılarla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı ve fotoğraf çektirdi.

Bakmadan Geçme