Çeşme'den dünyaya renkli bir yolculuk

Çeşmeli genç sanatçı Burak Genç, 'Renk Yansımaları' adlı kişisel resim sergisini açtı

Çeşme doğumlu Burak Genç, resme olan tutkusunu erken yaşlarda fark etti ve bu tutku, hayatının merkezinde yer aldı. Hayata pozitif bakışını resimlerine de yansıtan sanatçı, genç yaşta başladığı sanatsal yolculuğunu sağlam adımlarla sürdürüyor.
 
Çeşme'nin genç ve yetenekli ressamlarından Burak Genç, sanatsal yolculuğuna küçük yaşlarda başladı. İlk adımlarını duvarlara yaptığı resimlerle atan Burak, bugüne kadar ulusal ve uluslararası arenada 100'den fazla sergi açarak büyük başarılar elde etti. Ortaokul sıralarında açtığı ilk sergisinden bu yana sanata olan tutkusunu hiç kaybetmeyen genç ressam, lise eğitimini Aydın Güzel Sanatlar Lisesi'nde tamamladı.
 
Son sergisi "Renk Yansımaları" ile sanatseverlerin karşısına çıkan Burak Genç, bu sergide ebru kağıdı üzerine akrilik portreler ve mitolojik karakterler çizdi. Canlı renkleri tercih eden sanatçı, umut vaad eden resimler yaratıyor ve en çok kırmızı, canlı ve parlak renkleri kullanıyor.
 
Gelecekte resim öğretmeni olmayı hedefleyen Burak Genç, kendisi gibi sanat yeteneği olan gençlere yol göstermeyi arzuluyor. Türkiye’nin sanatsal ve kültürel zenginliğini artırmak için çalışmalarını sürdüren Burak, aynı zamanda sanat ve resim üzerine iki kitap yazdı ve sanat alanında köşe yazıları kaleme alıyor.
 
Çağdaş Türk resim sanatının önde gelen isimlerinden Mustafa Ayaz'ı çok beğenen Burak Genç, resim yaparken özgürlüğün önemine vurgu yapıyor. Adnan Menderes Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Öğretmenliği bölümünde ikinci sınıf öğrencisi olan genç sanatçı, Çeşme'nin köklü Çelebi ailesinden geliyor.
 
Çeşme halkının kolayca ulaşabileceği bir sanat merkezinin yerli sanatçılar için önemli olacağını belirten Burak, sergilerinden elde ettiği gelirlerle ulusal ve uluslararası sergilerini finanse ediyor.
 
"Sanatın Siyasi Dokusu" ve "Modern Çağda Sanatın İzleri" adlı iki kitabı bulunan Burak Genç, "Renk Yansımaları" sergisi ile sanatseverleri renklerin büyülü dünyasına davet ediyor. 
 
Sergi, 8-14 Ağustos 2024 tarihleri arasında Çeşme Semt Evi'nde ziyaret edilebilir.
 

Bakmadan Geçme