• Haberler
  • İzmir
  • Çeşme Festivali kapılarını 'Akdeniz' teması ile açacak!

Çeşme Festivali kapılarını 'Akdeniz' teması ile açacak!

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-Bu yıl 21-24 Eylül tarihleri arasında Çeşme Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Çeşme Festivali, 'Akdeniz' teması ile...

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-Bu yıl 21-24 Eylül tarihleri arasında Çeşme Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Çeşme Festivali, ‘Akdeniz’ teması ile Türkiye Çeşme’de ağırlanacak. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, festival tarihine ilişkin açıklama yaparak, “Biz Çeşme’nin eylül ayında da ne kadar güzel ve ne kadar yaşanabilir olduğunu gösteriyor. Çeşme her gün her ay güzel ama Eylül ayında daha güzel” dedi.

‘RUHUMUZU İYİLEŞTİRECEĞİZ’

Festivalin amacını açıklayan Oran, “Gençliğimde parçası olmaktan bugün ise belediye başkanı sıfatı ile gerçekleştirmekten gurur duyduğum festivallerin efsanesi Çeşme Festivali’nin her zaman en temel amacı toplumları birleştirmek, kültürel alışveriş ile birbirine yaklaştırmak, sevgili ve barışı kalıcı hale getirmek. Bu yıl festivalimizi Akdeniz teması ile gerçekleştiriyoruz. Akdeniz’in arkeolojik, kültürel ve gastronomik zenginliğini paylaşacağımız söyleşiler, yerel danslar dünyaca ünlü isimlerin konserleri ile aklımız ile yüreğimizi buluşturacağız. Sanatın büyüleyici etkisi ile ruhumuzu iyileştireceğiz. Festivalimizde birbirinden değerli sanatçılar sahne alacak. Saat 21.30’da dünyaca ünlü Cezayir asıllı Fransız sanatçı Emin Onassis muhteşem performansı ile festivalimiz başlayacak” dedi.

Bakmadan Geçme