Çeşme Festivali renkli görüntülerle başladı!

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve bu yıl '90'larda Çeşme' temasıyla gerçekleştirilen Çeşme Festivali, coşkulu bir kortej yürüyüşü ile başladı.

Çeşme Marina’dan Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanan yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festivalin açılışında düzenlenen Çeşme Belediyesi’nin halk oyunları gösterisi büyük beğeni toplarken, katılımcılar 90’lar nostaljisini doyasıya yaşadı.

Çeşme Festivali renkli görüntülerle başladı!

Festivalin Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi bölümünde, Çeşme’nin 90’lı yıllarına dair anılar ve görüşler paylaşıldı. Söyleşiye Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Orhan Belge, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler ve Erdener Kavalcı katıldı. 

Başkan Denizli’nin Çocukluk Anıları Anlattı 

Çeşme Festivali renkli görüntülerle başladı!

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, söyleşi sonunda yaptığı konuşmada, çocukluk yıllarının Çeşme’de geçtiğine değinerek, “Çocukluk yıllarımızda özgürce, bisikletle dolaştığımız o güzel günleri doya doya yaşadık. Bugün ise çocuklarımızı sokağa çıkarmaya çekiniyoruz. Çeşme’nin o dönemlerdeki değerlerini korumamız gerekiyor. 90’ların Çeşme’si hafızamda en güzel Çeşme olarak kaldı. Değişim ve gelişim kaçınılmaz ama güzel olanı korumak hepimizin görevi olmalı” ifadelerini kullandı.

Orhan Belge: “90’lar Çeşme Turizminin Altın Çağıydı”

Çeşme Festivali renkli görüntülerle başladı!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Orhan Belge ise 90’lı yılların Çeşme turizmi için altın bir dönem olduğunu belirterek, “O yıllarda Altınyunus ve TURBAN otelleri, turizm sektörü için birer üniversite gibiydi. Çeşme’de o dönemde turizmin temelleri atıldı. Ancak günümüzde bu değerler unutulmamalı ve koruma altına alınmalı” dedi. Belge, geçmişin değerlerine sahip çıkarak Çeşme’nin geleceği için çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

Ahmet Güler: “Çeşme’nin Yontulmamış Elmasını Korumalıyız”

Çeşme Festivali renkli görüntülerle başladı!

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler, 90’lı yılların Çeşme’sini bir "yontulmamış elmas" olarak tanımlayarak, “Şimdi bu elması korumak için hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Çeşme’nin doğal güzelliklerini ve termal alanlarını rant uğruna feda etmemeliyiz” dedi. Güler, ayrıca Alaçatı’nın geçmişteki sakin ve doğal yapısını hatırlatarak, bu değerlerin korunması gerektiğini belirtti.

Erdener Kavalcı: “Çeşme’de Sağlık Koşulları Çok Zayıftı”

Söyleşide söz alan Erdener Kavalcı, 90’lı yıllarda Çeşme’nin sağlık koşullarına dikkat çekti. Kavalcı, “O dönemde Çeşme’de sağlık hizmetleri oldukça yetersizdi. Sağlık ocağında malzeme sıkıntısı yaşanıyordu. Gözünüze çapak kaçtığında bile at kılıyla çıkarmaya çalışıyorlardı. Ekip arkadaşlarımla birlikte, bağışçılar sayesinde sağlık ocağını düzeltip hizmet vermeye başladık. Çeşme’ye ilk geldiğimde nüfus 5 bindi, şimdi ise bambaşka bir boyutta. Betonlaşma ve imar planlarıyla hızla değişiyor. Çeşme’nin doğasına sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Festival, Duo Blue Konseriyle Tamamlandı

Festivalin ilk günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Duo Blue konseri ile sona erdi. 90’lar temalı Çeşme Festivali, katılımcılara nostalji dolu anlar yaşatarak renkli ve unutulmaz bir başlangıç yaptı.

Bakmadan Geçme