• Haberler
  • Yerel
  • Çeşme'nin Kurtuluşu'nun 102. yılı coşkuyla kutlandı

Çeşme'nin Kurtuluşu'nun 102. yılı coşkuyla kutlandı

Çeşme'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı düzenlenen törenle kutlandı. Vatandaşlar, kutlama törenine yoğun ilgi gösterdi.

Çeşme’nin kurtuluşunun 102. yılı, Kaymakamlığın ev sahipliğinde düzenlenen törenle kutlandı. 

Törene, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Garnizon Komutanı Albay Erol Dağdeviren, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Şen, Çeşme Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emre Erdemir, Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Akın Satkan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, İlçe Askerlik Şube Başkanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Semih Erken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve Çeşmeli vatandaşlar katıldı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, törenin anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Mehmetçik Parkı’ndan başlayan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Başkan Denizli konuşmasında, şunları söyledi:

“Bugün, Çeşme’nin kurtuluşunun 102. yılı bizlere tarifsiz bir gurur yaşatıyor. 102 yıl önce atalarımızın canla başla verdiği mücadele sayesinde bugün özgür ve bağımsız bir Çeşme’de yaşıyoruz. Verilen bu mücadele sonucunda Çeşme’nin ilk seçilmiş kadın belediye başkanı olarak sizlere hizmet vermekten onur duyuyorum. Atalarımızın gösterdiği fedakârlıkların kıymetini bilmek ve bu anlamlı mirası çocuklarımız adına daha güzel bir geleceğe taşımak hepimizin görevi. 

16 Eylül sadece bir tarih değil, aynı zamanda Çeşmemizin milli mücadele döneminde verdiği en büyük mücadelelerden birinin simgesidir. Bugün, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakların bağımsızlığı için mücadele veren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Onların canları pahasına savundukları bu topraklar, bizim yurdumuz oldu ve hep birlikte hak ettiği yere taşımaya devam edeceğiz. Kurtuluşumuz kutlu olsun.”

Tören, Çeşme Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun ‘Kütahya Zeybeği’ gösterisi ve şiir okunmasıyla sona erdi.

Kutlamalar, akşam saat 20.30’da Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek Yeni Türkü konseriyle son bulacak.

 

Bakmadan Geçme