Çeşme'nin turizm algısı değişim planı 

İstanbul Turizm Fuarı'nda konuşan Başkan Denizli, Çeşme'nin turizm algısını nasıl değiştirmeyi planlıyor? Yerel zenginliklerin tanıtımı için ne gibi projeler hayata geçirilecek? Tarihi ve kültürel değerlerin turizme katkısı nasıl artırılacak? Tüm detaylar için haberimizi okuyun!

İstanbul’da, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen 2. İstanbul Turizm Fuarı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla açıldı. Fuara, Çeşme Belediyesi’nden Başkan Lal Denizli'nin yanı sıra Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal ve Ilıca Hotel Genel Müdürü Ebru Tuğgan da katıldı.

Çeşme’nin Turizm Algısı Neden Genişletilmeli?

Çeşme'nin turizm algısı değişim planı 

Başkan Denizli, İstanbul Turizm Fuarı’nda gerçekleştirilen Belediye Başkanları Oturumu’nda, Çeşme’nin turizm potansiyelinin deniz, kum ve güneş ile sınırlı olduğunu vurguladı. “Çeşme’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmak için yeni alanlar oluşturmamız gerekiyor” diyen Denizli, ilçenin hem İzmir hem de Yarımada tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Turizmde Cazibe Oluşturmak İçin Ne Yapılmalı?

Çeşme'nin turizm algısı değişim planı 

Konuşmasında, turizm yatırımlarının artırılması için bölgenin cazip hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Denizli, Çeşme'nin yaz aylarında 1 milyon turist ve yurttaşa hizmet verdiğine dikkat çekti. “Bölgedeki küçük esnaf, restoranlar ve otelciler için en büyük gelir kaynağı turizm. Bu nedenle, olumsuz finansal tabloya rağmen turizmi teşvik etmeliyiz” dedi.

Sürdürülebilir Turizm Hedefleri

Çeşme'nin turizm algısı değişim planı 

Başkan Denizli, 4 mevsim sürdürülebilir turizm hedeflerine de değinerek, Çeşme’nin yalnızca yaz aylarında değil, yıl boyunca turizm potansiyelini artırmak gerektiğini ifade etti. “Yarımadanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çeşme’de, 3800 yıllık tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Bu tarihi değerleri halkla buluşturmak için adımlar atmalıyız” diye ekledi.

Agro Turizm ve Yerel Zenginlikler

Çeşme'nin turizm algısı değişim planı 

Agro turizmin önemine de dikkat çeken Başkan Denizli, “Çeşme, endemik bitkilerin olduğu bereketli topraklara sahip. Bu toprak zenginliğimizi turizm motivasyonu olarak kullanmalıyız” dedi. Yerel zenginliklerin tanıtımına yönelik yeni stratejiler geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Denizli, sosyal medya ve dijitalleşmenin bu süreçte önemli bir rol oynayacağını kaydetti.

Çeşme'nin turizm algısı değişim planı 

Fuarda, Çeşme standı büyük ilgi gördü ve Başkan Denizli, ilçenin turizm vizyonunu tanıtmak için önemli fırsatlar yakaladıklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme