Çeşme-Sakız Adası Feribot seferleri iptal edildi!

İzmir'in Çeşme ilçesi ile Yunanistan'ın Sakız Adası arasında feribot seferleri düzenleyen dört Türk ve Yunan şirketi, Yunanistan'ın geriye dönük olarak tahsil etmeye çalıştığı Uluslararası Gemi Liman Güvenlik Hizmeti ödemesi nedeniyle grev kararı ald

Türk feribot şirketleri Turyol ve Ertürk, Yunan şirketleri Sunrise ve Tilos, internet sitelerinde sefer bilet satışlarını durdurdu ve "grev nedeniyle iptal edilmiştir" mesajını yayımladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turyol Dış Hatlar Sorumlusu Kadir İnandı, Yunanistan'ın 10 Haziran 2024'te kişi başı 0,5 avro olan liman güvenlik hizmeti ücretini 5 avroya çıkardığını ve bu ücreti geriye dönük olarak tahsil etmek istediğini belirtti.

İnandı, sezon sonunda Yunanistan'daki ilgili bakanlığın olumlu görüş bildirmemesi nedeniyle feribot firmalarının finansal zorluklarla karşı karşıya kaldığını vurguladı. "Daha önceden kesilen biletler de kabul edilmiyor ve firmalardan toplam 750 bin avro talep ediliyor," dedi. Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten İnandı, Çeşme-Sakız Adası feribot seferlerinin 12-13 Ekim tarihlerinde yapılmayacağını duyurdu.

Bakmadan Geçme