Çeşme Turizmi için Sakız Adası bir tehdit mi!
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal, Sakız Adası'nın Çeşme'ye etkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Tüm detaylar haberimizde...
İzmir’in Çeşme ilçesinde turizm sektörünün gelişmesi için yoğun çalışmalar yürüten Alaçatı Turizm Derneği (ATD) Başkanı Kerem Ünsal, Sakız Adası'nın bölge turizmi için tehdit oluşturmadığını, aksine Çeşme'yi daha cazip kılabilecek bir fırsat sunduğunu ifade etti. Ünsal, "Sakız Adası'nı rakip olarak görmüyorum. Aksine, bu ada bizim için pazarlama açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Çeşme'yi ziyaret eden turistler, Sakız Adası'na bir günlüğüne geçerek pasaportlarına başka bir ülkenin kaşesini almanın keyfini çıkarabilirler. Bu tür deneyimler, turistler için büyük önem taşıyor" dedi.
Alaçatı Turizm Derneği'nin yeni üyeleriyle düzenlediği akşam yemeğinde konuşan Ünsal, Çeşme turizmini çeşitlendirme hedefleri doğrultusunda önemli adımlar attıklarını belirtti. 2024 sezonunun beklendiği gibi başlamadığını ifade eden Ünsal, iç pazar ve gurbetçilere dayalı turizm anlayışının etkisiyle sezonun geç açıldığını, ancak yaz sonu ve ekim ayındaki güzel hava koşullarının etkisiyle bu açığı kısmen kapatabildiklerini kaydetti.
''TURİZMİ 12 AYA YAYMA ÇABAMIZ DEVAM EDİYOR''
Turizmin yıl boyu sürdürülebilir olması için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Ünsal, "Birçok yıldır konuşulan bir hedefti, turizmi 12 aya yaymak. Ancak biz bu konuda ciddi adımlar atıyoruz. Özellikle dış pazara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların meyvelerini yakın zamanda almaya başlayacağız. Ancak bunun sürdürülebilir olması çok önemli. Mevcut potansiyelimize sahipken, sezonun bu kadar kısa olması bizler için üzücü" diye konuştu.
DENEYİM TURİZMİ VE ÇEŞME'NİN FARKLI YÜZÜ
Başkan Ünsal, Çeşme'nin sadece bir tatil beldesi değil, aynı zamanda bir deneyim noktası haline gelmesi gerektiğini ifade etti. "Misafirlerin sadece oda fiyatlarına göre tercihler yapmasından ziyade, burada geçirecekleri zamanın daha farklı ve özgün deneyimlerle dolu olmasını istiyoruz" diyen Ünsal, bunun örneklerini de sundu. "Ildır'da balık tutmak, Alaçatı'ya bisikletle gelmek ve yakaladıkları balıkları bir şef eşliğinde pişirmek gibi etkinlikler düzenliyoruz. Dünya Balıkçılık Günü'nde üniversiteyle birlikte bir etkinlik yaptık. Katılım beklediğimiz kadar yoğun olmasa da, katılımcılar çok mutlu ayrıldılar" ifadelerini kullandı. Ünsal, bu tür aktivitelerin daha geniş bir kitleye ulaşacağını düşündüklerini ve Çeşme'yi farklı bir turizm rotası haline getirmek için büyük bir inançları olduğunu sözlerine ekledi.
SAKIZ ADASI'NIN ÇEŞME'YE KATKISI
Sakız Adası'nın turizme katkılarından da bahseden Ünsal, adanın çok yakın bir mesafede olmasının büyük bir avantaj sağladığını belirterek, "Gelen turistler, Sakız Adası'na geçerek yeni bir kültürü keşfederken, Çeşme'yi de daha iyi tanıma fırsatı buluyorlar. Bu durum, Çeşme turizmi için bir tehdit değil, aksine destekleyici bir faktör. İki destinasyon birbirini tamamlayıcı bir rol oynuyor" dedi.
Ünsal, Çeşme'nin turizmdeki potansiyelini genişletmek için çalışmalara devam edeceklerini ve bölgenin sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca canlı kalmasını sağlamak için projelere hız vereceklerini sözlerine ekledi.