Çeşme’de 1500 koşucuyu ağırlayacak

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde turistik noktalarından biri olan Çeşme, bu kez bir yarı maraton ile...

Çeşme’de 1500 koşucuyu ağırlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde turistik noktalarından biri olan Çeşme, bu kez bir yarı maraton ile adını spor dünyasında duyurmaya hazırlanıyor. Salomon Çeşme Yarı Maratonu adıyla düzenlenecek olan etkinlik, Argeus Travel & Events tarafından organize ediliyor ve Çeşme’nin doğal güzelliklerini, tarihi sokaklarını ve plajlarını keşfetmek için bir fırsat sunuyor.

Salomon Çeşme Yarı Maratonu, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin destekleriyle gerçekleştirilecek. Aynı zamanda etkinliğe Garmin ve Toyota Hybrid mobilite sponsorluk yaparken, Züber ve PT Academy markaları da ürün ve hizmet sponsorluğunda yer alacak.

Basın toplantısı Çeşme Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi ve etkinliğe Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediyesi Başkan Yardımcısı Yıldırım Aktugan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İlker Burak Zeydanlar, İlçe Gençlik Spor Müdürü Nuri Büyükateş, Salomon Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Atilla Kuduoğlu, Argeus Travel & Events Kurucusu Aydın Ayhan Güney, sponsor markaların temsilcileri ve Salomon atletleri katıldı.

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, yaptığı konuşmada, “Çeşme’nin turizm potansiyelini yılın 12 ayına yaymak için çalışmalar yapıyoruz. 1500 kişinin Çeşme’nin güzelliklerini keşfetmesi, Alaçatı’yı görmesi bizi gururlandırıyor. Bu etkinlik, Çeşme’nin marka değerini artıracak ve dünyaya tanıtımını sağlayacak. Argeus ve sponsorlarımızın desteğiyle kusursuz bir yarış yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Argeus Travel & Events Kurucusu Aydın Ayhan Güney ise “Çeşme’yi ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmak amacıyla önemli bir organizasyona imza atmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Salomon Çeşme Yarı Maratonu, Çeşme’nin doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu keşfetmek isteyen spor severlere benzersiz bir deneyim sunacak. Etkinliğin başarılı geçmesi için titizlikle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Salomon Çeşme Yarı Maratonu, 5 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek ve katılımcılar 21 kilometrelik muhteşem bir parkurda koşacaklar. Ayrıca etkinlik kapsamında çeşitli yan etkinlikler ve aktiviteler düzenlenecek. Koşu sonrasında katılımcılar, Çeşme’nin eşsiz plajlarında dinlenebilecek ve festival atmosferinin keyfini çıkarabilecekler.

 

  • İHA

Bakmadan Geçme