• Haberler
  • Genel
  • Çeşme'de tencere tavalı “Geçinemiyoruz” eylemi

Çeşme'de tencere tavalı “Geçinemiyoruz” eylemi

Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP Çeşme İlçe Örgütü üyeleri ve vatandaşlar, tencere tava çalarak “Geçinemiyoruz” sloganları...

Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan CHP Çeşme İlçe Örgütü üyeleri ve vatandaşlar, tencere tava çalarak “Geçinemiyoruz” sloganları attı.

Özgür Özel, Salı günü grup toplantısında emekli ve asgari ücrete yapılan zammın yetersizliğini vurguladı ve tüm vatandaşları ışık kapatma eylemine katılmaya davet etti. “Türkiye’yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Bu akşam 9’da emekliye ve asgari ücrete zam isteyen herkes ışıkları açıp kapatsın!” çağrısında bulundu.

ÇEŞME’DE TENCERE TAVA EYLEMİ

CHP Çeşme İlçe Örgütü, 11 Temmuz Perşembe günü vatandaşları saat 21.00’de Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda tencere ve tavalarıyla buluşmaya çağırdı. CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Atalan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Simge Dura, parti üyeleri ve vatandaşlar, hayat pahalılığına ve geçim sıkıntısına karşı seslerini yükseltti. Eyleme katılanlar arasında bir çocuğun taşıdığı “Dondurma çok pahalı, alamıyoruz! Sebebi belli” yazılı pankart dikkat çekti.

Bu eylem, özellikle emekli ve asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşların ekonomik sıkıntılarını dile getirmek amacıyla düzenlendi. CHP, bu tür eylemlerle halkın sesini duyurmayı ve hükümeti ekonomik politikalarını gözden geçirmeye zorlamayı hedefliyor.

Eyleme katılanlar, yaşadıkları ekonomik zorlukları dile getirerek, hayat pahalılığına ve geçim sıkıntısına dikkat çekti. Eylem, olaysız bir şekilde sona erdi, ancak katılımcılar benzer protestoların devam edeceğini belirtti.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme