• Haberler
  • İzmir
  • Çeşmeli Sporcular Windsurf Yarışlarında fırtına estirdi

Çeşmeli Sporcular Windsurf Yarışlarında fırtına estirdi

TYF Windsurf Sonbahar Kış Trofesi 1. Ayak Yarışları tamamlandı.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen Windsurf Sonbahar Kış Trofesi 1. Ayak Yarışları, 19-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleşti. Bodrum Açık Deniz Yelken Spor Kulübü (BAYK) ev sahipliğinde yapılan etkinlikte, yaklaşık 100 sporcu Funboard Slalom ve Open Foil Windsurf sınıflarında kıyasıya mücadele etti. Yarışlarda, Çeşme ve Alaçatı’dan katılan sporcular üstün performanslarıyla göz doldurdu.

Sporcuların Performansı Göz Kamaştırdı

Çeşmeli Sporcular Windsurf Yarışlarında fırtına estirdi

Yarışların ilk gününden itibaren sporcular, zorlu hava şartlarına rağmen üstün performans sergiledi. Funboard Slalom ve Open Foil Windsurf sınıflarında yarışan sporcular, hız ve manevra kabiliyetlerini sergileyerek yarış severlere heyecan dolu anlar yaşattı. Çeşme ve Alaçatı’dan katılan sporcular, aldıkları derecelerle öne çıktı ve bölgelerinin rüzgar sörfü sporundaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Dereceye Giren Sporcular Ödüllerini Aldı

Çeşmeli Sporcular Windsurf Yarışlarında fırtına estirdi

22 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen ödül töreninde, dereceye giren sporculara madalya ve kupaları takdim edildi. Törene Bodrum İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Dumruk, Bodrum Belediye Başkan Vekili Kanat Özsert ve BAYK Bodrum Açık Deniz Yelken Spor Kulübü yöneticileri katıldı. Ödüllerini alan sporcular, performanslarının ödüllendirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, gelecekte daha büyük başarılar elde etmek için çalışmaya devam edeceklerini belirttiler.

Genç Sporcuların Başarısı Dikkat Çekti

Yarışlarda genç sporcuların gösterdiği başarılar dikkat çekti. Funboard Slalom U13 Junior Kızlar kategorisinde İdil Kumral, Beren Ülkümen ve Lara Erden kürsüye çıkarken, U13 Junior Erkekler kategorisinde Hüseyin Mert Mersin birinci oldu. U15 Junior Kızlar ve Erkekler kategorilerinde de Çeşme ve Alaçatı’dan katılan sporcular başarılı sonuçlar elde etti. Genç sporcuların performansı, Türkiye’de rüzgar sörfü sporunun geleceği adına umut verici olarak değerlendirildi.

Funboard Slalom Kategorisinde Çeşme ve Alaçatı Farkı

Funboard Slalom Erkekler kategorisinde MYGA Alaçatı Rüzgar Sörfü ve Uçurtma Sörfü Kulübü sporcusu Bekir Çimen birincilik kürsüsüne çıkarken, aynı kulüpten Mustafa Atıl Elbir üçüncü sırada yer aldı. Kadınlar kategorisinde ise Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcusu Ahniia Mikheiva birinci olurken, Marina Vereshchagina ve Şermin Egemen sırasıyla ikinci ve üçüncü oldu. Çeşme ve Alaçatı’dan gelen sporcuların bu başarısı, bölgede rüzgar sörfü sporunun ne denli güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Open Foil Yarışlarında İzmir Rüzgarı

Open Foil sınıfında da İzmirli sporcular başarılı sonuçlar elde etti. Open Foil Kadınlar kategorisinde Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Zeynep Hacudi birincilik kürsüsüne çıkarken, Ela Irmak Özcan ve İrem Metin sırasıyla ikinci ve üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise İzmir Ferdi sporcusu Yaman Özkayagan birinci olurken, Kuzey Ziyal ikinci, Doruk Daniel Eder ise üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca, Open 20 kategorisinde de Yaman Özkayagan birinci, Zeynep Hacudi ikinci ve Kuzey Ziyal üçüncü olarak podyumu tamamladı.

Bölgesel Spor Turizmine Katkı

Çeşme ve Alaçatı’dan gelen sporcuların bu denli başarılı olması, bölgedeki spor turizmine de olumlu yansımalar yapıyor. Özellikle yaz ve sonbahar dönemlerinde düzenlenen rüzgar sörfü yarışları, bölgeye olan ilgiyi artırıyor ve sporcuların yetişmesine olanak sağlıyor. Çeşme’nin doğal rüzgar koşulları ve Alaçatı’nın uluslararası düzeyde tanınan rüzgar sörfü merkezi olması, bölgeden daha fazla sporcu çıkmasına ve Türkiye genelinde başarı elde etmelerine imkan tanıyor.

Gelecek Yarışlara Hazırlık Başladı

TYF Windsurf Sonbahar Kış Trofesi'nin ilk ayağını başarıyla tamamlayan sporcular, gözlerini şimdiden ikinci ayak yarışlarına dikmiş durumda. Kış dönemi boyunca antrenmanlarına devam edecek olan sporcular, ikinci ayakta da iddialarını sürdürmek ve başarılarını perçinlemek için çalışmalarını sürdürecekler.

Türkiye Yelken Federasyonu yetkilileri ise rüzgar sörfü sporunun gelişmesi ve daha fazla gence ulaşması adına bu tür organizasyonları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


 

Bakmadan Geçme