• Haberler
  • İzmir
  • ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge'den Yunanistan'a tepki 

ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge'den Yunanistan'a tepki 

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, Çeşme'nin Sakız Adası ve diğer Yunan adaları ile kıyaslanamayacağını söyledi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, Çeşme'nin Sakız Adası ve diğer Yunan adaları ile kıyaslanamayacağını söyledi. ÇEŞTOB’un yeni yönetim kurulu toplantısında konuşan Belge, Yunan adalarına gidecek turistlerden ek vergi alınması planına sert tepki gösterdi. Belge, “Yunanistan’ın aldığı kararlar bizi ilgilendirmiyor. Çeşme, Sakız ile kesinlikle karşılaştırılamaz. Çeşme’nin Sakız ile aynı kefeye konulması haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

ÇEŞTOB’un 24 Ağustos'ta yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında yeni yönetim seçildi. Orhan Belge’nin başkanlığa getirildiği toplantıda, Ebru Tuğgan ve Ozan Atilla Başkan Yardımcısı, Kerem Ünsal Genel Sekreter ve Hamit Çalış Sayman olarak görev aldı. Yönetim kurulu, Çeşme’nin personel sorunlarına çözüm bulmayı ve ÇEŞTOB'un web sayfasını yeniden düzenlemeyi planlıyor. Ayrıca, Çeşme Turizm Fakültesi ve Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yakın iş birliği içinde olunacak.

ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge'den Yunanistan'a tepki 

YUNANİSTAN’IN EK VERGİ KARARINA TEPKİ

Belge, Yunanistan’ın turistlerden aldığı ek vergi kararını eleştirerek, "Umurumda bile değil. Miçotakis'in aldığı karar beni ilgilendirmiyor. Son bir aydır yüksek tarife uyguluyorlar. Artık oraya gidenin bir daha gitmemeye karar verdiğini biliyoruz. Bu karar bizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Yunanistan uyanıklık yapıyor. Nasıl olsa Türkiye'den çok sayıda turist geliyor, yükseltelim vergileri artıralım ek ödemeleri, diyorlar. Çeşme ile Sakız, aynı kefeye asla konulamaz. Çeşme'nin, Yunan adalarıyla, özellikle de en yakınımızdaki Sakız Adası'yla karşılaştırılmaması gerektiğini hep söylüyorum. Sakız'a veya bir başka Yunan adasına giriş çıkış bizi ilgilendirmiyor. Çeşme'yi Sakız'la bir tutanları ilgilendiriyor olabilir ama ben Çeşme'yi değil Sakız, hiçbir yerle bir tutmam. Bundan sonra Çeşme'den Sakız adasına gidecek yerli turistler, Sakız Çeşme'den daha ucuz diyebilecek mi, merak ediyorum. Yunan yöneticiler, akıllarınca kurnazlık yapıyor” dedi. Çeşme’nin Yunan adalarıyla karşılaştırılmasının bir algı operasyonu olduğunu belirten Belge, Sakız’ın turistik kapasitesinin Çeşme ile mukayese edilemeyeceğini ifade etti.

ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge'den Yunanistan'a tepki 

ÇEŞME’NİN PAHALI OLDUĞU İDDİALARINA YANIT

Belge, Çeşme’nin pahalı olduğu iddialarına yönelik eleştirilerde bulunarak, "Artık oraya gidenin bir daha gitmemeye karar verdiğini biliyoruz. Yunanistan'ın balonu erken söndü ama ne yazık ki bizim bütün yazımızı meşgul ettiler; Çeşme pahalı, Sakız ucuz diye diye. Çeşme ile Sakız, aynı kefeye girmez, mümkün değil. Adamlar, bizdeki fiyatların ucuz olduğunu söylüyorlar, o halde artıralım, dediler. Sakız, Çeşme'nin rakibi olamaz, turizmde yarışta bize kafa tutamaz. Sakız'ın kapasitesi nedir ki. Bu iki destinasyonu bir tutmak, Çeşme'ye büyük haksızlık olur. Çeşme'nin kapasitesi belli, Sakız'ınki belli. Sakız'a Çeşme'den bir haftada en çok 18 bin kişi gitmiş. Oysa biz bayramda 1 milyon misafir ağırladık. Sakız'ı öne çıkarma çabalarının bir algı operasyonu olduğu ortada. Bana pahalılıkla ilgili bir şey sormayın. Hiç cevap vermem. Bir pahalılık varsa Türkiye'de var. Yunanistan da akıllandı. Otel fiyatlarında da restoran fiyatlarında da artış yapıyorlar. Bunlar zerre kadar umurumda değil. Ben Çeşme'ye bakarım. Çeşme, çok özel ve güzel bir yer. Çeşme'de her bütçeye uygun yer var" dedi.

ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge'den Yunanistan'a tepki 

ÇEŞTOB’un kendi markasını güçlendirmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Belge, toplantıda kendisine hediye edilen yağlıboya tablo için teşekkür etti.

Bakmadan Geçme