Çevre dostu mermerler

Küçükmenderes.com internet sitesinden Niyazi Görkem Özkan'ın haberine göre, ''Bizim malzememiz doğal mermer değil, mermeri kullanıyoruz ama...

Çevre dostu mermerler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küçükmenderes.com internet sitesinden Niyazi Görkem Özkan’ın haberine göre, ‘’Bizim malzememiz doğal mermer değil, mermeri kullanıyoruz ama doğadaki atıkları da kullanarak malzemelerimizi değerlendiriyoruz.’’ ifadelerinde bulunan Efes Greton Mozaik firmasının Uluslararası Dış Ticaret Müdürü Kazım Sivri, başarısının sırrını ve mermer piyasasını anlattı.

Dış Ticaret Müdürü Kazım Sivri, ’’Uzun uğraşlar sonucunda geliştirdiğimiz bir ürünümüz vardı, ürünümüz zamanla pazarda tercih edilir hale geldi. Belli bir seviyeye gelmek için hızımızı arttırdık ve bunun sonucunda fuarlara başvurmaya başladık’’ şeklinde konuştu. Sivri,  ‘’Fuarlara katılmadan önce farklı medya mecralarında reklam yapmanız gerekli, bireysel ziyaretlerde bulunmanız ve inşaat malzemeleri olduğu için şantiyelere gitmeniz gerekli’’ cümlelerini söylerken, ’’Başarımız sahada çalışmaya ve network kurmaya bağlı. ‘’ diye de ekledi.

Piyasalar hakkında da konuşan Kazım Sivri, ‘’Bizim girdilerimiz dolar bazında olmasa da Türk lirası dolardan etkilendiği için ham madde girdilerimiz artıyor. Bu durumu mecburen fiyatlara da yansıtıyoruz ve yurtdışı piyasa farklılıklarından dolayı rekabet avantajımız azalıyor.’’ şeklinde belirtti. Sivri, ‘’Biz fuar da sıcak satış yapmıyoruz, ön görüşme yapıyoruz daha sonra projeler konuşuluyor’’ derken, ‘’Bizim ürettiğimiz malzemeler genelde müşterilerin beğenip sipariş ettiği malzemeler oluyor’’ ifadelerinde de bulundu. (M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme