Çevreci İzmir!

İklim krizine karşı 2030'da sıfır karbon hedefiyle projelerini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, WWF tarafından düzenlenen...

Çevreci İzmir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İklim krizine karşı 2030’da sıfır karbon hedefiyle projelerini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, WWF tarafından düzenlenen uluslararası Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda (One Planet City Challenge – OPCC) Türkiye şampiyonu oldu. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iklim kriziyle mücadele vizyonu doğrultusunda İzmir, Avrupa Birliği’nden İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu’na da seçildi.

ÇÖPTEN GELİR

İzmir’in çöpü, Harmandalı, Ödemiş ve son olarak Bergama’da işlenen bir enerji ve İzmir Büyükşehir Belediyesi için gelir kaynağı haline geldi. 2022 yılı Mayıs ayı itibariyle tesislerin faaliyete girdiği süreçten bugüne kadar toplamda tesislerden yaklaşık 339 milyon TL gelir elde edildi.

TIBBİ ATIKLAR İÇİN ÖZEL TESİS

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde 110 ton gün kapasiteli Menemen Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’ni hizmete alındı.

GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl da Atık Pillerin Toplanması Kampanyası düzenledi. Projenin başından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde toplam 435,6 ton atık pil toplandı.

ATIKSULAR YENİDEN KULLANIMA SUNULUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinden çıkan suyun tarımsal sulamada, kentsel yeşil alanlarda ve uygun olan sanayi proseslerinde kullanımı için, arıtma tesislerine geri kazanım üniteleri kuruyor. Bayındır Hasköy Atık Su Arıtma Tesisi geri kazanım ünitesinin imalatları tamamlandı. Ünitelerden elde edilecek  “A sınıfı sulama suyu” kalitesinde su tarımda kullanılacak.

TÜRKİYE LİDERİ İZMİR

2019 dan bu yana sürdürülebilir çevre misyonu kapsamında toplamda 750 kilometre yeni kanalizasyon hattı ve mevcut hatlarda yenileme yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun, şehirlerin atık su arıtımına ilişkin son yayınladığı verilerde İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi sayısı, kişi başına düşen ileri biyolojik yöntemle arıtılmış su miktarı ve arıtmada AB standartlarının yüksek oranda uygulandığı kent başlıklarında Türkiye’nin lider kenti oldu.

 

Bakmadan Geçme