• Haberler
  • İzmir
  • Çevreciler iktidara seslendi: AKP elini Çeşme’den çek!

Çevreciler iktidara seslendi: AKP elini Çeşme’den çek!

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Danıştay, İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin sınırlarının yeniden belirlenmesine ilişkin...

Çevreciler iktidara seslendi: AKP elini Çeşme’den çek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Danıştay, İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin sınırlarının yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararının iptali için açılan davayı reddetti. İzmir Yaşam Alanları ise Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu nezdinde itiraz etmek için bir araya geldi. İzmir’in ‘Kanal İstanbul’u olarak bilinen proje için bir araya gelen grup adına basın açıklamasını Şerife Gökce okudu. Bir araya gelen grubun attığı “AKP elini Çeşme’den çek’ sloganı dikkat çekti. Basın açıklamasının ardından İzmir Bölge Adliyesi’nde itiraz dilekçeleri verildi.

‘YAŞAM DEĞİŞECEK’

Danıştay tarafından alınan kararın politik olduğunu dile getiren Şerife Gökce, “Tamamen İzmir’in, Yarımadanın, Çeşme’nin yaşam alanlarının yok edilmesini hedeflemektedir. Çeşme Yarımadasının yaşam biçimi, kültürel yapısı, çevre ve yaşam değerlerini yok edilmeye çalışılmaktadır. Danıştay tarafından alınan karar politik olduğu kadar ekonomiktir de. İktidarın ekonomik bataktan çıkışına yönelik gelir getirici çözümlerinin önde gelenlerindendir. Tamamen kamusal olan alanlarının satılarak 20 milyar doların üstünde gelirin beklendiği, İzmir Milletvekili Hamza Dağ tarafından ‘Çok önemli bir projeyi hayata geçirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Çeşme projesi, önümüzdeki yıllarda, cari açığı kapatma, milyarlarca doların gelmesi için çok değerli bir projedir’ sözleriyle açıklanmıştı. Yapılması planlanan büyük ölçekli oteller, golf sahaları, marinalar ve alışveriş merkezleri ile şantiyeye dönüşecek olan Yarımada’nın mevcut turizm yapısı da yaşam biçimi de tümüyle değişecektir” dedi.

‘SARI ÖKÜZÜ KAPTIRIRSAK…’

Gökce, söz konusu kararın kaldırılması için gerekli hukuki gerekçelere sahip olduklarının altını çizerek, “Ancak, politik olan bu karara karşı, hukuk önünde gücümüzü, kitlesel tepkilerle büyütmek; bilirkişilerin, meslek odalarının ve bizlerin öne sürdüğü “yaşamdan yana” tavrın kazanabilmesi için itirazlarımızı tüm davacılar, siyasi kurumlar ve İzmir Halkı olarak önümüzdeki süreçte sürdürmeye devam edeceğiz. Birlikte başarabileceğimize inanıyoruz. Bu projenin başlangıç olduğunu, sarı öküzü kaptırırsak İnciraltı’nı da kaybedeceğimizi, Körfez Geçiş Köprüsünün önünde duramayacağımızı görüyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme