• Haberler
  • Gündem
  • Çevreyi kirleten 177 tesise 50 milyon TL idari para cezası

Çevreyi kirleten 177 tesise 50 milyon TL idari para cezası

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, il genelinde çevreyi, havayı ve suyu kirleten tesislere...

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, il genelinde çevreyi, havayı ve suyu kirleten tesislere yönelik yılbaşından bu yana 1328 denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda suyu, havayı, çevreyi, toprağı kirletip, çevre kanununa aykırı faaliyet gösteren 177 tesise toplamda 50 milyon 539 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 37 tesis için faaliyetlerini durdurma kararı alındı.

Trakya’da bulunan Ergene Nehri’nin kirliliğiyle gündeme gelen Çorlu Deresi de denetimler kapsamında önemli bir yer tuttu. Derenin kirliliği nedeniyle mahalle sakinleri çevre sorunlarına dikkat çekerken, denetimlerin daha sıklaştırılmasını ve temizlik çalışmalarının artırılmasını talep ettiler. Derenin kirliliği, çevre sakinleri tarafından “simsiyah aktığı” şeklinde ifade edilirken, çamaşırlarını bahçeye asamayan insanlar, çevre koşullarının yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirttiler. Mahalle sakinlerinden Gülbahar Öziş, denetimler için teşekkür ederken, sorunun çözümü için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme