• Haberler
  • Asayiş
  • Cezaevinden kaçtı, boşanmak isteyen eşini başından vurdu!

Cezaevinden kaçtı, boşanmak isteyen eşini başından vurdu!

Cezaevinden firar eden ve kendisinden boşanmak isteyen 4 çocuğunun annesi Elif Saydam’ı tabancayla vurarak ağır yaralayan...

Cezaevinden firar eden ve kendisinden boşanmak isteyen 4 çocuğunun annesi Elif Saydam’ı tabancayla vurarak ağır yaralayan Şafak Saydam, polisler tarafından bindiği takside yakalandı. Yaşanan bu trajik olayda Elif Saydam’ın hayati tehlikesi devam ediyor.

Olay 16 Mart 2023 tarihinde Palandöken ilçesinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Şafak Saydam, kendisinden boşanmak isteyen eşi Elif Saydam’ı, kaldığı evde tabancayla vurdu. Saldırıda ağır yaralanan Elif Saydam, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve ameliyata alındı. Yoğun bakıma kaldırılan Saydam’ın sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.

Polis ekipleri, olaydan sonra kaçan Şafak Saydam’ı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Saydam, bindiği takside Palandöken ilçesinde yakalandı.

30 SUÇ KAYDI VAR

Şafak Saydam’ın 30 suç kaydı olduğu ve daha önce de eşine şiddet uyguladığı öğrenildi.

Elif Saydam’ın yaşam mücadelesi devam ederken, bu trajik olay Türkiye’de kadına yönelik şiddetin artmasına dikkat çekti. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için daha fazla önlem alınması gerektiği vurgulandı.

KADES ve Alo 183’e Ulaşın

Aileniz veya çevrenizdeki bir kadın şiddete maruz kalıyorsa 155 Polis İmdat hattını arayabilirsiniz. Şiddete maruz kalan kadınlar için 8 Mart 2023 tarihinden itibaren “KADES” mobil uygulamasına “Alo 183” Kadın Danışma Hattı da entegre edildi.

Bakmadan Geçme