ChatGPT tarafından üretilen metinler tespit edilebilecek!

ABD’li araştırmacılar, ChatGPT tarafından yazılan makaleleri tespit edebilen bir araç geliştirdiklerini iddia ediyor. OpenAI tarafından geliştirilen...

ChatGPT tarafından üretilen metinler tespit edilebilecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD’li araştırmacılar, ChatGPT tarafından yazılan makaleleri tespit edebilen bir araç geliştirdiklerini iddia ediyor. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, kullanıma açıldığından bu yana akademik çevrede kopya tartışmalarına neden olmuştu. Öğrencilerin ödevlerini ChatGPT’ye yazdırdığı ve öğretmenlerin de bu yazıları tespit etmek için çözüm arayışında olduğu belirtiliyor.

Independent Türkçe’nin haberine göre, birçok şirket ChatGPT tarafından üretilen metinleri anlayabilen algoritmalar geliştirmek için yarışıyor. Ancak şu ana kadar etkili bir araç geliştirilememişti. Kansas Üniversitesi’ndeki bir araştırma ekibi, bu soruna çözüm bulduklarını iddia ediyor.

Araştırmacılar, Cell Reports Physical Science dergisinde yayımlanan makalede, geliştirdikleri algoritmanın ChatGPT tarafından yazılan tüm makaleleri yüzde 100 oranında tespit ettiğini belirtti. Araştırmanın ortak yazarı Heather Desaire, “Erişilebilir bir yöntem oluşturmak için çok çaba sarf ettik” şeklinde konuştu.

Makalede, ChatGPT tarafından üretilen metinlerin özellikleriyle ilgili bazı ipuçları da yer alıyor. İnsan yazarların genellikle daha uzun paragraflar yazdığı, geniş bir kelime dağarcığı ve daha fazla noktalama işareti kullandığı ifade ediliyor. Ayrıca, insan yazarların ifadeleri “ancak”, “ama” ve “fakat” gibi kelimelerle şekillendirdiği, ChatGPT’nin ise rakamlar ve alıntılarla ilgili hatalar yapabileceği belirtiliyor.

Araştırma ekibinin bir sonraki adımı, geliştirdikleri tespit modelini daha geniş veri kümeleri ve farklı akademik yazı türleri üzerinde test etmek olacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme