• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'den Murat Kurum'a eleştiri: Toplantının tarihi manidar

CHP'den Murat Kurum'a eleştiri: Toplantının tarihi manidar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İzmir ziyaretinin tarihinin manidar olduğunu söyleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, Çünkü bugün İZSU Genel müdürü ve personelinin yargılandığı mahkemenin duruşma günü' dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, sosyal medya hesabından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İzmir ziyaretini eleştirdi.

Murat Kurum'un ziyaretinin tarihinin manidar olduğuna dikkat çeken Bozoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yılda bir defa düzenlenen ve önemli kararlar alınan Dünya Sağlık Örgütü toplantısına katıldığını söyledi.

Paylaşımında körfezin kirliliğinin sorumluluğunun bakanlıkta olduğunu da söyleyen Bozoğlu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’de yaşanan balık ölümlerine dair bugün Sayın Bakan İzmir’de toplantı yapacak. Davet metni dün iletildi. Bugünü seçmesi oldukça manidar. Neden mi? Çünkü bugün İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü ve personelinin (bir kısmı tutuklu) haksız yere yargılandığı mahkemenin duruşma günü, genel müdür başta olmak üzere tüm yöneticiler ve ilgili personel duruşmada olmak zorunda. Bunu bile bile toplantı bu tarihte yapılıyor. Ayrıca, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı İzmir BB Başkanımız Sn. Cemil Tugay, yılda bir defa düzenlenen ve önemli kararlar alınan Dünya Sağlık Örgütü toplantısında. Belediye başkanımızın bu toplantıya katılacağı aylar öncesinden belli. Körfez ve deniz kirliliğinin engellenmesi görevi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının görevidir. Mevzuat ve kanun çok açık. Körfezdeki kirliliği engellemeye yönelik bugüne kadar Bakanlık ne adım atmıştır? Dileriz bugün açıklanır…”

Bakmadan Geçme