CHP Denizli'den Numan Kurtulmuş'a 24 saat

Denizli'de CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un anayasanın 3. maddesi ile ilgili 'değiştirilmesi gerekir' açıklamasına tepki göstermek için uyarı nöbetine başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Anayasa'nın 3. maddesinde yer alan "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları tepkilere yol açmaya devam ediyor. Kurtulmuş, söz konusu metnin, "Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü" şeklinde değiştirilmesi gerektiğini savunarak, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalar, çeşitli kesimlerden eleştiriler alırken, Denizli'de de yankı buldu.

24 SAATLİK UYARI NÖBETİ

Kurtulmuş’un açıklamalarına tepki olarak, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı tarafından Delikliçınar Meydanı'nda 24 saat sürecek olan Uyarı Nöbeti başlatıldı. Bugün saat 19.23’te başlayan nöbet, yarın aynı saatte sona erecek. Nöbete, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ANAYASA'NIN 3. MADDESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, Anayasa’nın 3. maddesi üzerinden başlatılan tartışmalara sert tepki göstererek, bu maddenin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerinden biri olduğunu vurguladı. Coşkun, "Bu maddede yapılacak herhangi bir değişiklik kabul edilemez. Devletin ve milletin bütünlüğü, bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.
 

Bakmadan Geçme