• Haberler
  • İzmir
  • CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Yüksel Taşkın Kimdir?

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Yüksel Taşkın Kimdir?

CHP İzmir Milletvekili seçilen Yüksel Taşkın, 1972 doğumlu ve Rize kökenlidir. Siyasetçi ve siyaset bilimci olarak...

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Yüksel Taşkın Kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İzmir Milletvekili seçilen Yüksel Taşkın, 1972 doğumlu ve Rize kökenlidir. Siyasetçi ve siyaset bilimci olarak görev yapan Taşkın, CHP’nin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan Taşkın, aynı bölümde yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Akademik kariyerine çeşitli üniversitelerde çalışarak devam etmiştir.

Siyasi kariyerine 2011 yılında CHP İstanbul İl Örgütü’nün AR-GE biriminde gönüllü olarak başlayan Yüksel Taşkın, 2018 yılında gerçekleştirilen CHP Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir. 2018 genel seçimlerinde İstanbul I. Bölge’den milletvekili adayı gösterilmiş ancak seçilememiştir.

Taşkın, 2020 yılında yapılan CHP Olağan Kurultayı’nda tekrar Parti Meclisi’ne seçilmiş ve ardından 10 Ağustos 2020 tarihinde Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Son olarak, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İzmir’den milletvekili seçilmiştir.

Bakmadan Geçme