• Haberler
  • İzmir
  • CHP İzmir Milletvekili seçilen Ednan Arslan kimdir, hayatı ve siyasi kariyeri…

CHP İzmir Milletvekili seçilen Ednan Arslan kimdir, hayatı ve siyasi kariyeri…

Ednan Arslan, 1979 yılında Erzincan’ın Tercan İlçesi Bulmuş Köyü’nde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de...

CHP İzmir Milletvekili seçilen Ednan Arslan kimdir, hayatı ve siyasi kariyeri…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ednan Arslan, 1979 yılında Erzincan’ın Tercan İlçesi Bulmuş Köyü’nde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra 2001 yılında Pamukkale Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Şu anda Ege Üniversitesi Elektronik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine devam etmektedir ve proje ve enerji alanlarında hizmet vermektedir.

Ednan Arslan, sosyal yaşamda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulunmuş ve TMMOB’a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir. Meslek hayatında nükleer, termik ve hidroelektrik santraller ile yenilenebilir enerji konularında çalışmalar yapmış ve baz istasyonlarının insan ve çevre sağlığı üzerindeki etkileri konusunda araştırmalar gerçekleştirmiştir.

Siyasete 2002 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başlayan Ednan Arslan, birçok görevde bulunmuştur. 2003-2004 yıllarında CHP Narlıdere Gençlik Kolları Başkanı, 2005-2008 yılları arasında CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı, 2008-2010 yılları arasında CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi, ve 2010-2015 yılları arasında CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca il ve ilçe kongre delegeliği yapmış ve halen kurultay delegesi olarak görev almaktadır.

Ednan Arslan, 2004 yerel seçimleri, 2007 genel seçimleri ve 2009 yerel seçimlerde partide aktif rol almıştır. Güzelbahçe’deki Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranını arttırmada başarılı olmuş ve 27. dönemde CHP İzmir milletvekili olarak seçilmiştir.

Ednan Arslan evli ve bir çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme