• Haberler
  • Ekonomi
  • CHP İzmir Milletvekili Serter, esnafa sahip çıkma çağrısında bulundu

CHP İzmir Milletvekili Serter, esnafa sahip çıkma çağrısında bulundu

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilde bulunan depremzede esnafa sahip çıkması için CHP İzmir Milletvekili ve Ekonomi Masası Üyesi Bedri Serter, hükümete çağrıda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Serter, esnafa sahip çıkma çağrısında bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremlerde mağdur duruma düşen esnaflar için hükümete el uzatma çağrısı yaptı.  Serter, yaşanan felaketin ardından CHP olarak acil bir ekip kurduklarını belirterek şunları söyledi:

“Yıkım olan kent ve ilçelerde esnaf ve sanayicilerin depremde kaybettikleri işyerlerine dair tek tek tespitlere başlamış durumdayız. İnsanlarımızın tamamen yardımlarla ayakta kalmaya çalıştığı bir ortamda, esnaflarımızın uzun vadede toparlanmasının çok zor olduğunu ben de o kentlerde bizzat gözlemledim. Deprem sonrası oluşan zararlarının telafi edilmesi noktasında hükümetten desteğe ihtiyaçları olduğu çok açıktır. Devletimizin, işte tam da bu zamanda esnafına olan borcunu acilen ödemesi gerekmekteyken, hükümet, öyle bir zafiyet içindedir ki, kovid döneminde, insanlarına bir maske tedarik edemediği bir dönem yaşattıktan sonra şimdi de insanları bir kefene ve barınacak bir çadıra muhtaç duruma düşürmüştür.”

“Esnafın zararı çok büyük”

Serter, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremlerin ardından yaşanan büyük felakette esnafın ve sanayicilerin çok yara aldığının altını önemle çizerek şu ifadelerde bulundu:

“Gezip gördüğüm deprem bölgelerindeki illerde hiçbir esnafın dükkanını açacak durumda olmadığını tespit ettim. İlk 72 saat içinde, çoğu esnafın dükkanı yağmalanmış durumdaydı, zaten deprem sonrası enkaz haline gelmiş olan işyerleri moloz yığınına dönmüş durumdaydı. Esnaflarımızın dişiyle tırnağıyla yıllar boyunca çalışarak ortaya çıkardığı emek ve sermayeleri toprak altında kalmıştı. Deprem bölgelerinden şu anda dahi başka şehirlere inanılmaz bir göç olduğu için esnaflar ne dükkanlarını açabilecek durumdalar ne de açılacak dükkanlardan insanların alışveriş yapma durumu söz konusu. Esnafın zararı çok büyük”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme