• Haberler
  • İzmir
  • CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Kimdir?

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Kimdir?

Sevda Erdan Kılıç, 1980 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Baba adı Muharrem, anne adı Seval’dir. İlk ve ortaöğretim...

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sevda Erdan Kılıç, 1980 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Baba adı Muharrem, anne adı Seval’dir. İlk ve ortaöğretim eğitimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumak üzere İzmir’e yerleşmiştir. 2002 yılında mezun olduktan sonra serbest avukat olarak meslek hayatına başlamıştır. Ayrıca Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır.

CHP’de siyaset yapmaya üniversite öğrencisiyken başlayan Kılıç, çeşitli görevlerde bulunmuştur. İlçe gençlik kolu yöneticiliği, İl Gençlik Kolu Başkanlığı, İl Disiplin Kurulu Üyeliği, Seçim ve Hukuktan Sorumlu ve Gençlik Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, İzmir İl Sekreterliği gibi görevlerde bulunmuştur.

2015 seçimlerinde İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı olarak seçimlere katılan Kılıç, 24 Haziran 2018 seçimlerinde ise İzmir 2. Bölge Milletvekili olarak seçilmiştir. TBMM’de Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelikleri yapmış ve 2021 yılında TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi olarak seçilmiştir.

Sevda Erdan Kılıç, birçok sivil toplum örgütüne üye olmuş ve çalışmalara katılmıştır. İngilizce dilini orta düzeyde bilmektedir. Evli olan Kılıç’ın Deniz adında bir erkek çocuğu bulunmaktadır.

 

Bakmadan Geçme