CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Kimdir?

Tuncay Özkan, 1966 yılında Ankara’da doğmuştur. Babasının adı Ziya, annesinin adı Sulhiye’dir. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden...

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tuncay Özkan, 1966 yılında Ankara’da doğmuştur. Babasının adı Ziya, annesinin adı Sulhiye’dir. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Özkan, yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin fen bilimleri enstitüsünde tamamlamıştır. Gazetecilik alanında çeşitli görevlerde bulunmuş ve önemli medya kuruluşlarında çalışmıştır, bu kuruluşlar arasında Cumhuriyet, Radikal, Milliyet ve Akşam gazeteleri yer almaktadır.

1993 yılında Arena programının Ankara temsilcisi olarak televizyonculuk kariyerine adım atan Özkan, daha sonra Kanal D’de Genel Yayın Yönetmeni ve program yapımcısı olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda Çukurova Medya Grup Başkanlığı ve SHOW, SKYTürk televizyonlarında programcılık yapmıştır. Kendi televizyon kanalı olan KanalTürk’ü kurmuş ve başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Tuncay Özkan, Cumhuriyet Mitingleri’nin gerçekleştiricisi ve BİZ KAÇ KİŞİYİZ hareketinin kurucusu olarak tanınmaktadır. Ancak Ergenekon kumpas davası sebebiyle 23 Eylül 2008 tarihinde tutuklanmış ve 5,5 yıl hapis cezası çekmiştir. Cumhuriyet mitinglerini gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbet, Susurluk belgelerini yayınladığı için ise ayrıca 16 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştır. Ancak 10 Mart 2014 tarihinde serbest bırakılmıştır.

Özkan, Özkan Duygu Dikmenoğlu ile evlidir ve Nazlıcan adında bir kızı ile Güneş adında bir oğlu bulunmaktadır. Ayrıca Abdi İpekçi Belgeseli’nin yapımcısı ve sunucusu olan Özkan’ın yayınlanmış beş binden fazla makalesi bulunmaktadır.

Tuncay Özkan’ın  siyasi kariyeri

Siyasi kariyerine 2009 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Bağımsız aday olarak girdi, ancak seçimi kazanamadı. Daha sonra CHP’den İzmir Milletvekili olarak seçildi ve 2011 yılında kurulan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iletişim ekibinde görev aldı. 2019 yılında ise CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Baş Danışmanı olarak atandı.

Özkan, gazetecilik ve siyasi faaliyetleri nedeniyle birçok ödül kazandı. Bunlar arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü, Sedat Simavi Ödülü, Türkiye İletişimciler Derneği Yılın İletişimcisi Ödülü gibi ödüller yer alır.

Bakmadan Geçme