• Haberler
  • İzmir
  • CHP İzmir’de sokak hayvanları için sokağa indi

CHP İzmir’de sokak hayvanları için sokağa indi

AK Parti’nin hazırladığı ve sokak hayvanlarını uyutma adı altında öldürme yasasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Alsancak...

AK Parti’nin hazırladığı ve sokak hayvanlarını uyutma adı altında öldürme yasasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde 5 gündür süren eylemlere CHP İzmir İl Örgütü de destek verdi. Eylemde İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, hayvan hakları savunucuları, hayvansverler ve vatandaşlar yer aldı.

“CUMHUR İTTİFAKI CAN OLAN NE VARSA ONA DÜŞMAN”

Kanun teklifinin geri çekilmesi için mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini söyleyen CHP il başkanı Şenol Aslanoğlu, “Böylesi bir gündemle bir arada olmaktan büyük bir üzüntü duyuyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi, cumhur ittifakı sadece hayvanlara değil sana düşman bana düşman, can olan ne varsa ona düşman. Ağaç katliamları ardından şimdi de hayvan katliamları. Bu yasa komisyonlarda konuşulmaya başlanırken, farklı fikirlerin konuşulmasına asla müsaade etmeyen, hayvan hakları savunucularını meclise almamak için elinden gelen her şeyi yapan, hatta şiddet uygulayanları buradan protesto ediyoruz. Bir an önce bu yasanın geri çekilmesini istiyoruz. Bu yasanın içeriğinde ister ötenazi desinler ister uyutma, bunun sonunun bir katliamla sonuçlanacağını hepimiz biliyoruz” dedi.

“BİZ CAN DOSTLARIMIZIN HAKKINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

CHP’li milletvekillerinin bu yasanın çıkmaması için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirten Aslanoğlu, açıklamalarını şu sözlerler noktaladı:

“Partimizin milletvekilleri defalarca çağrıda bulundular, bu yasayı bir an önce geri çekin diye. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri bu yasanın çıkmaması için elinden gelenin fazlasını yapacaktır, çünkü Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığını, aynı zamanda da yaşayan tüm canlılara ait olduğunu biliyor. O yüzden biz can dostlarımızın yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız. Bu yasanın bir an önce geri çekilmesini, doğru düzgün değerlendirilmesini ve içinde asla hayvan katliamlarına neden olabilecek, can dostlarımızın ölümüne neden olabilecek ne varsa çıkartılmasını ve en önemlisi hayvan hakları savunucularının mutlaka dinlenmesini savunuyoruz. Eylemleriniz olduğu sürece yanınızda olmaya devam edeceğiz”

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme