• Haberler
  • İzmir
  • CHP İzmir'de zehir zemberek açıklama: Ahkam kesme akımına kapılamayız!

CHP İzmir'de zehir zemberek açıklama: Ahkam kesme akımına kapılamayız!

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İzmir-Kurban Bayramı dolayısıyla CHP İzmir İl Başkanlığı'nda geniş katılımlı bir bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Bayramlaşma...

CHP İzmir'de zehir zemberek açıklama: Ahkam kesme akımına kapılamayız!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İzmir-Kurban Bayramı dolayısıyla CHP İzmir İl Başkanlığı’nda geniş katılımlı bir bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Bayramlaşma merasimine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra milletvekilleri, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, ilçe ve belediye başkanları katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, açıklamalarda bulundu. Örgütten gelen ‘değişim’ taleplerine dikkat çelen Aslanoğlu, “Bu aralar yeniden popüler hale gelen CHP’yi eleştirmek ve CHP hakkında ahkam kesmek akımına bizler kapılamayız. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir çınardır. Şimdi herkesin karar vermesi gereken şudur; Bu çınarda yeni bir filiz mi yeşerteceğiz, yoksa var olan dalları da kurutacak mıyız?” dedi.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Kimsenin birbirine küsme lüksü olmadığını dile getiren Aslanoğlu, “Bu sefer tek bir arkadaşımızı kırma lüksümüz yok. Bu sefer 1 kişi bile eksilmeye tahammülümüz yok. İktidarda olmalarına tahammül edemediklerimizi düşünüp Bu sefer birbirimize daha fazla tahammül edeceğiz. Yaşadığımız seçimler sonrasında vatandaşların bizlerden açıklama beklemesi normaldir. Vatandaşlarımızın en tabi hakkıdır ve biz de bu hakka en çok saygı duyan partiyiz. Seçim sonuçları üzerine her soruya cevap verdik. Değerlendirme toplantılarımızla kendi öz eleştirimizi yaptık. Vatandaşımızın bu hakkına saygı duyacağız ama partimizin üyesi olanların, geçmişte belli makamlarda bulunmuş olanların, yapılan seçim çalışmalarına katılıp destek vermesi gerekenlerin; seçim sonrasında partimizi, Genel Başkanımızı, ilçe ve belediye başkanlarımızı , mevcut milletvekillerimizi, kamuoyu önünde ve basında tartışılır hale getirmesi, suçlaması ve değişim talebine sığınarak, hesaplaşmaya varan ağır sözler söylemesi kabul edilemez” dedi.

‘KARDEŞÇE SEÇİM’

Şenol Aslanoğlu, partide değişimin önünü açmak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde kadroların yenilenmesini ve güçlenmesini sağlamak için kongreler süreci başlatıldığını söyleyerek, “Her CHP’linin yapması gereken, bu kongrelere hazırlanmak, önce mahalle delege seçimlerinde sandığa gitmektir. Bu seçimlere katılım ne kadar yüksek olursa parti içi demokrasiyi ve değişimi o kadar güçlü sağlamış oluruz. Bu seçimlerde her üyemizin hakkını koruyacağız. Tüm seçim sürecinin şeffaf ve tüzüğümüze uygun yürütülmesinin teminatı olacağımıza söz veriyorum. Bu seçimlerin kardeşçe geçmesi için elimden gelenin fazlasını yapmaya söz veriyorum” diye konuştu.

‘DEĞİŞTİRECEĞİZ’

Aslanoğlu, “Bu aralar yeniden popüler hale gelen CHP’yi eleştirmek ve CHP hakkında ahkam kesmek akımına bizler kapılamayız. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir çınardır. Şimdi herkesin karar vermesi gereken şudur; Bu çınarda yeni bir filiz mi yeşerteceğiz, yoksa var olan dalları da kurutacak mıyız?  Tavrıyla, emeğiyle, partililik duruşuyla, vefasıyla, yeni filizler yeşertmek isteyenlerle yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde, bu partide fikirsel ve eylemsel değişimi bizler başlatacağız. Bizler değiştireceğiz. Gençlerimiz değiştirecek kadınlarımız değiştirecek” ifadelerini kullandı.

‘ENSEYİ KARARTMAYIN’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “İzmir kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. İşgal başladığında ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’in memleketidir. 100 yıllık hikaye aslında İzmir’de CHP’de ortak hikayesidir. Hem CHP hem İzmir Anadolu’nun dünyaya uzanan uygarlık köprüsü inşa etmenin mücadelesini verdi. Kime enseyi karartmasın. Bu uygarlık mücadelesi devam edecek” açıklamasını yaptı.

 

Bakmadan Geçme