• Haberler
  • Gündem
  • CHP İzmir’den havaalanı çıkışındaki ayrımcılığa tepki!

CHP İzmir’den havaalanı çıkışındaki ayrımcılığa tepki!

CHP İzmir İl Başkanlığı, Adnan Menderes Havaalanı’nda uygulanan siyasi ayrımcılığa karşı tepki gösterdi. Parti, CHP Genel...

CHP İzmir İl Başkanlığı, Adnan Menderes Havaalanı’nda uygulanan siyasi ayrımcılığa karşı tepki gösterdi. Parti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in vatandaşlara seslenmesi için mobil sahne kurma talebinin reddedilmesiyle ilgili olarak, aynı havaalanında AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’a izin verilmesini “siyasi ayrımcılık” olarak nitelendirdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, AKP iktidarlarında adaletin, eşitliğin, liyakatin ve devletin tarafsızlığının zayıfladığı belirtilerek, parti devleti zihniyetinin valilikleri ele geçirdiği ifade edildi. Açıklamada, 7 Kasım 2023 tarihinde Genel Başkan Özgür Özel’in seçilmesinin ardından İzmir’e gelişi sırasında havaalanında yapılmak istenen karşılama için mobil sahne kurma isteğinin emniyet görevlileri tarafından engellendiği ifade edildi. Ayrıca, aynı gün yapılan görüşmelerde İzmir Valiliği tarafından organizasyona izin verilmediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 20 Ocak 2024 tarihinde AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın karşılanması için havaalanında kurulan büyük sahnenin, CHP Genel Başkanı için istenen iznin aksine “yasak” denilmeden gerçekleştiği ve valiliğin bu konudaki tutarsızlığına vurgu yapıldı. İzmir Valiliği’nin tarafsızlık ilkesine uygun hareket etmesi gerektiği belirtilerek, ayrımcılığın sebeplerine dair bir açıklama ve valiliğin tüm siyasi partilere eşit mesafede olup olmadığına dair bir yanıt bekledikleri ifade edildi.

Açıklamada, “Yasak varsa herkese uygulanmalı, aksi takdirde herkese aynı imkanın tanınması gerektiği” vurgusu yapılarak, havaalanındaki ayrımcılığın yaklaşan yerel seçimlerde adaletsizlik ve eşitsizliğe yol açabileceği ifade edildi. Kamuoyuyla paylaşılan açıklamada, İzmir Valiliği’nin tarafsızlık ilkesine uyum ve sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapma çağrısı da bulunuldu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme