CHP Karaburun'da istifa!

CHP'de aday belirleme süreciyle başlayan tepkiler, istifaları da beraberinde getiriyor. Karaburun Kadın Kolları, 'tabanın ve ilçe...

CHP Karaburun'da istifa!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’de aday belirleme süreciyle başlayan tepkiler, istifaları da beraberinde getiriyor. Karaburun Kadın Kolları, “tabanın ve ilçe teşkilatının dikkate alınmadığı” gerekçesiyle istifalarını verdiklerini açıkladı.

CHP Karaburun Kadın Kollar istifalarını yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Partide ‘değişim’le başlayan rüzgara dikkat çekilen açıklamada, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin aday belirleme sürecinde CHP MKYK ve PM’nin antidemokratik bir tutum sergilediği, Karaburun’a yabancı ve karşılığı olmayan bir adayın açıklandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38. Kurultayımızın ardından ‘Partinin evlatlarına şans tanınması gerekliliği’, ‘Ön Seçim’ ve ‘Parti tüzüğünün demokratikleştirilmesi’ yönünde açıklamalarıyla umut olan CHP Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve tepe yöneticilerimizin tamamının, uygulamalarıyla, bu söylemlerini boşa çıkardıklarını üzülerek, maalesef deneyimleyerek yaşamaktayız. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ardından, seçmen kitlemizin kaybettiği umutları yeniden yeşerten, kamuoyuna ‘CHP’de Değişim Dönemi’ olarak yansıyan sürecin, daha üç ayını yeni doldurmuşken; sonunun ‘ölü doğum’la bitme riskini net görmekteyiz. Bizim Karaburun Halkımızın siyasi tercihlerine ilişkin görüşlerimizin dinlenmediği, yerelliğin hiçe sayıldığı, CHP İlçe Örgütümüzün dikkate alınmadığı bir siyasi ortamda; partimizin genel merkezi nezdinde sözümüzün ve varlığımızın anlamsız olduğu muhakkaktır. Parti içi demokrasi olmadan ülkemiz için demokrasi iddiamızın anlamsızlığının altını önemle çizerek, örgütlerinin verdiği alarmı dikkate almayan CHP Genel Merkez Yönetiminin, bu küçük kıvılcımlarla başlayarak büyüyecek yangında, bu ülkenin yeniden yeşeren umutlarını kömür karasına dönüştüreceğini açıkça görmekteyiz. Bu itibarla, CHP Karaburun İlçe Kadın Kolları üyeleri olarak, ‘Evimiz CHP’ gibi yüz yıllık çınarımızdan düşen birer yaprak gibi, bizim için başka bir seçenek kalmadığından zorunlu olarak istifa ettiğimizi kamuoyuna duyururuz.  Rozetimizi kalbimizin üzerinden çıkarsak da yüreğimizden çıkarmayacağız. Biliyoruz ki elbet bir gün kavuşacağız. Saygılarımızla.

Aysun Güler

Bakmadan Geçme