CHP Konak’ta dışarıdan atama iddiası!

CHP Genel Merkezi İzmir’de henüz 6 ilçe adayını açıkladı. CHP MYK ve PM’nin 29 Ocak Pazartesi...

CHP Genel Merkezi İzmir’de henüz 6 ilçe adayını açıkladı. CHP MYK ve PM’nin 29 Ocak Pazartesi günü toplanıp İzmir adaylarını açıklaması bekleniyor.

Adaylar açıklanmadan önce CHP Konak’ta belediye başkan aday adayları bir araya geldi. Belediye başkan adayı olarak dışarıdan bir ismin atanacağı iddiaları üzerine toplanan aday adayları tepkilerini ortaya koydular. CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, başvuru yapan aday adaylarının tepkisini çok haklı bulduğunu belirtip, aday adaylarının tepkilerini CHP Genel Merkezi’ne ileteceğini ve bunun kendisinin görevi olduğunu söyledi. Yönetim kurulundan birkaç kişiyle Ankara’ya gideceğini ve bizzat temaslarda bulunacağını ifade etti.

Öte yandan aday adayları ise ortak görüşlerinde; Konak’ta yaşayan, Konak’ta siyaset yapan ve aday adaylığı başvurusunu Konak’ta yapan aralarından birisinin atanmasını isterken bu durumunda atanan ismin yanında olacaklarını aksi durumda kendilerini aldatılmış hissedeceklerini ifade ettiler.

Aday adayları, bu tarz atama kararlarının Konak örgütünü inciteceği ve alana çıkma arzusunu kıracağını bununla birlikte partinin Konak’ta alacağı oyu düşüreceği gerçeğinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirttiler.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme