• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Arslan'dan İzmir Körfezindeki kirlilikle ile ilgili sert sözler: Alsancak Limanındaki kirleticileri denetlediniz mi?

CHP'li Arslan'dan İzmir Körfezindeki kirlilikle ile ilgili sert sözler: Alsancak Limanındaki kirleticileri denetlediniz mi?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Körfezi'nde artan kirlilikle ilgili hükümet temsilcilerine sert eleştirilerde bulundu.

Arslan, AKP'nin İzmirli siyasetçilerine yönelttiği sorularla, iktidarın sorumluluklarını yerine getirmediğini vurguladı. Özellikle Alsancak Limanı ve tersanede yaşanan kirliliğin denetlenip denetlenmediğini sorgulayan Arslan, hükümetin İzmir'e yeterince kaynak ayırmadığını iddia etti.

"İzmir Körfezi Üç Bakanlığın Sorumluluğunda"

Arslan, yazılı açıklamasında, İzmir Körfezi'nin temizliğinden sadece belediyenin değil, aynı zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere üç bakanlığın da sorumlu olduğunu hatırlatarak, "İktidar temsilcileri sorumluluklarını yerine getirmeden siyasi açıklamalar yapıyor. İzmir’e yönelik projeler için gereken kaynakları ayırmayarak asli görevlerinden kaçınıyorlar" dedi.

"Sanayi Atıklarına Ceza Kestiniz Mi?"

Arslan, hükümete yönelik eleştirilerinde İzmir Körfezi'nde sanayi atıklarının temizlenmesi konusunu da gündeme getirdi. İktidarın bu konuda ne yaptığını soran Arslan, "Alsancak Limanı’ndaki ve tersanedeki kirleticileri denetlediniz mi? Sanayi atıklarına ceza kestiniz mi? İzmir Körfezi için ne kadar bütçe ayırdınız?" diyerek hükümetin sorumluluktan kaçtığını dile getirdi.

"Halkın Aklıyla Alay Ediyorlar"

Açıklamasının devamında Arslan, AKP iktidarının 22 yıldır ülkeyi ekonomik buhrana sürüklediğini ve halkı sefalete mahkûm ettiğini ifade etti. "İktidar, ülkenin kazanımlarını yok ettikten sonra İzmir’e hak ettiği payı vermeyerek belediyeleri hedef alıyor. Halkın aklıyla alay ediyorlar" diyen Arslan, hükümetin sorunlara çözüm getirmek yerine vergi yükünü artırarak halkın sırtına daha fazla yük bindirdiğini belirtti.

"İzmir'i Siyasi Çıkarlarınıza Kurban Ediyorsunuz"

Arslan, Körfez’deki kirlilikle ilgili olarak, "Derelere sanayi atıklarının girmesini önleme sözü vermeniz üzerinden neredeyse 10 yıl geçti, neden hala bu sözlerinizi yerine getirmediniz?" diye sorarak, hükümetin İzmir’i ve Körfez'i siyasi çıkarları uğruna feda ettiğini söyledi. Arslan, "İzmir’in bakanlıklar nezdindeki haklarını savunmak yerine, siyasi rant peşinde koşuyorlar" dedi.

"CHP'li Belediyeler Halka Hizmet Götürüyor"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 180 günlük Acil Eylem Planı’ndaki tüm vaatlerini yerine getirdiğini söyleyen Arslan, "CHP'li belediyeler, sosyal belediyecilik anlayışıyla derin yoksulluğa düşen halka yardım götürmeye devam ediyor. Hükümetin tüm engellemelerine rağmen halkımız için çalışmayı sürdüreceğiz. Halk, bir sonraki seçimde AKP'ye gereken cevabı verecek" diye ekledi.

Arslan’ın bu açıklamaları, İzmir Körfezi’nde yaşanan kirliliğe dair hükümetin harekete geçmesi gerektiği yönündeki çağrıları güçlendirdi.

Bakmadan Geçme