• Haberler
  • İzmir
  • CHP'li Başarır: Körfezdeki durum, İzmir'e yakışmıyor

CHP'li Başarır: Körfezdeki durum, İzmir'e yakışmıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, körfezin bu durumunun İzmir'e yakışmadığını söyledi.

Bir dizi ziyaretler için İzmir'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda gazetecilerle bir araya geldi. 

Gündeme dair pek çok konuda değerlendirmelerde bulunan Başarır, İzmir Körfezi'nde yaşanan kötü koku ve balık ölümlerini de yakından takip ettiklerini belirterek, kokunun ve kirliliğinin İzmir'e yakışmadığını söyledi.

"İZMİR'İ ESKİ GÜZEL GÜNLERİNE KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Başarır konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleri ve koku sorununa değinen Başarır, sorunun Cemil Tugay'ın başkanlığı döneminde çözüleceğini belirterek, "İzmir; Türkiye'nin, Ege'nin, Avrupa'nın en önemli şehirlerinden bir tanesi. Körfezdeki durum, İzmir'e yakışmıyor. İzmir halkı bu durumu haketmiyor. Bakanlık ve belediyenin bu işi elele çözmesi gerekiyor. Bu konuda genel başkanımızda çok ciddi şekilde belediye başkanları ile görüşüyor. O koku ve çevreye verdiği zararlar giderilmelidir. Uzun yıllardır gündemi meşgul eden bu sorunu, bu dönem hep beraber çözüp İzmir'i eski güzel günlerine kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme