• Haberler
  • Ekonomi
  • CHP'li Karakoz: İktidarın çiftçiye faydası kalmadı

CHP'li Karakoz: İktidarın çiftçiye faydası kalmadı

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2024 tarımsal destek kararnamesini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin" kararname CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

DESTEKLER YETERSİZ VE ÇİFTÇİNİN SORUNLARINA ÇARE OLMUYOR

Karakoz, açıklanan gübre ve mazot desteklerinin yetersiz olduğunu vurgulayarak, “Geçen yıl bazı ürünlerde 46 lira olan gübre desteği 62 lira, 21 lira olan gübre desteği ise 35 lira olarak belirlendi. Mazotta ise geçen yıl 345 lira olan kütlü pamuk desteği bu yıl 410 lira oldu. Bu desteklerin Türk tarımının sorunlarına çözüm getirmediğini hepimiz biliyoruz. Ancak bunu bilmeyen tek yer saraydır ve AKP iktidarıdır. Eğer sarayın biraz vicdanı kaldıysa, çiftçinin sesine kulak verip tarımsal destekleri revize eder” dedi.

İKTİDARIN ÇİFTÇİYE FAYDASI KALMAMIŞTIR

Karakoz, TÜİK verilerine göre yıllık enflasyonun %61 olduğunu hatırlatarak, "Birçok tohumluk ürünün fiyatı en az iki katına çıktı. Geçtiğimiz yıl litresi 34-36 lira olan mazot, 44-45 lira seviyelerine yükseldi. İşçi yevmiyeleri ve icar paraları arttı; çiftçi tarlasına gübre atamaz hale geldi. İktidarın açıkladığı %61'lik enflasyon oranı bile gerçeği yansıtmıyorken, nasıl olur da tarımsal destekler bu oranların altında belirlenir? AKP iktidarının ve tek adam rejiminin çiftçiye hiçbir faydası kalmamıştır. Ülke tarımı çökme noktasına gelmiş, çiftçilerimiz çaresiz bırakılmıştır. Çözüm seçimdir; çözüm Cumhuriyet Halk Partisi'dir" diye konuştu.

TARIMSAL DESTEKLER ACİLEN REVİZE EDİLMELİDİR

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, 2024 tarımsal desteklerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu iktidar her alanda ülkeyi kaosa sürüklüyor. Eğer çiftçiyi düşünüyorsa, 2024 yılı tarımsal desteklemelere ilişkin kararı revize etmeli ve çiftçimize sahip çıktığını göstermelidir" çağrısını yaptı.
 

Bakmadan Geçme