• Haberler
  • İzmir
  • CHP'li Kılıç'tan AK Partili Aydemir'e: Kadın düşmanı...

CHP'li Kılıç'tan AK Partili Aydemir'e: Kadın düşmanı...

AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir'in İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde öldürülen kadınlara yönelik ifadelerine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 'Kadın cinayetlerinde tek suçlu elbette öldürenler değil. En büyük suçlu mensubu olduğun partidir' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kadınların yaşadığı şiddet ve katliamlarla ilgili 'Hanımlarımızın bir kısmını tenzih ederim ama öldürenler kadar ölenler de suçludur' ifadelerini kullanan AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir'e tepkiler çığ gibi büyüyor.

Kendi partisinden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın tepki gösterdiği Aydemir'e bir tepki'de CHP'den geldi.

"EN BÜYÜK SUÇLU MENSUBU OLDUĞUN PARTİDİR"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabı üzerinden Aydemir'i sert bir dille eleştiren Kılınç, "İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında AKP Bayraklı meclis üyesi, kadın cinayetlerinde “öldürenler kadar ölenler de suçludur” demiş. Bu utanç verici açıklamaların kadın cinayetlerini meşrulaştırdığından, şiddeti normalleştirdiğinden haberi bile yok. Kadın cinayetlerinde tek suçlu elbette öldürenler değil. En büyük suçlu mensubu olduğun partidir. Özellikle senin gibi bir kadın düşmanını meclis üyesi yaptığı için en büyük suçludur" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme