• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Kılıç'tan 'Dilruba serbest bırakılsın' çağrısı

CHP'li Kılıç'tan 'Dilruba serbest bırakılsın' çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Y.'nin serbest bıraklması için çağrıda bulundu.

Bir sokak röportajında instagrama getirilen erişim yasağı üzerinden iktidarı eleştiren Dilruba Y.'nin tutukluluğu devam ediyor.

"KORKU DUVARLARI YIKILALI ÇOK OLDU"

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç Dilruba'nın serbest bırakılması çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Dilruba'nın tutuklanmasının, Dilruba'nın kişisel görüşleriyle ilgili olmadığını biliyoruz. Dilruba, toplumun geniş bir kesimine gözdağı vermek için 2 günde jet hızıyla tutuklandı. Hem de iki kere savcı değiştirerek. Buradan da anlıyoruz ki Dilruba'yı tutuklamaya sevk edecek, Saray'ın sözünden çıkmayacak bir Savcı aramışlar. Üzerine atılı suç tutuklamayı gerektirecek bir suç değil. Kaçma şüphesi yok. Delil karartma şüphesi yok. Hukukun evrensel kurallarında tutuklamaya yetecek bir madde yok. Burada ne var? Yine Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırılık, yine Anayasa'ya aykırılık var. Bugün, Dilruba gerçekleri yüzünüze vurur, yarın bir başkası. Çünkü bu ülkede özgürlüğünden vazgeçmeyecek milyonlarız. Korku duvarları yıkılalı çok oldu. Kimse sizden de sizin kural tanımaz adalet sisteminizden de korkmuyor. Dilruba derhal serbest bırakılmalıdır." 

Bakmadan Geçme