CHP'li Kılıç'tan Yapıcıoğlu'na: Hodri Meydan!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa ile ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Kılıç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Yapıcıoğlu'nun sözlerine karşılık olarak Anayasa'nın değiştirilemez maddelerine dikkat çekti. Kılıç, "Anayasa’nın 1’inci, 2’nci ve 3’üncü maddeleri ile sorunu olmayanın, 4’üncü madde ile zaten sorunu olmaz" diyerek, bu maddelerin ülkenin temelini oluşturduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin Temel Taşları

Anayasa'nın ilk üç maddesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin harcı olduğunu belirten Kılıç, "Kimse Cumhuriyetimizin temel taşlarını yerinden oynatamaz!" ifadeleriyle bu maddelerin tartışmaya açık olmadığını vurguladı. Kılıç, ayrıca Yapıcıoğlu'na atıfta bulunarak, "Hele ki bir Hizbullahçı artığı istedi diye bu millet değerlerinden vazgeçmez!" dedi.

"Hodri Meydan!"

Kılıç, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Bu milletten; Atatürk’ü ve Cumhuriyeti silemezsiniz. Hodri meydan!" Bu açıklamayla Kılıç, Cumhuriyet değerlerine yönelik herhangi bir değişiklik girişimine karşı net bir duruş sergiledi.

Bakmadan Geçme