• Haberler
  • Sağlık
  • CHP'li Yücel'dan Bakan Memişoğlu'na: Bebekler, görevinizi yapmadığınız için katledildi!

CHP'li Yücel'dan Bakan Memişoğlu'na: Bebekler, görevinizi yapmadığınız için katledildi!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun 'Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor' açıklamasına CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medyadan sert ifadelerle yanıt verdi. Yücel, bebek ölümlerinden hükümeti sorumlu tuttu.

Türkiye'nin gündemini sarsan "Yenidoğan Çetesi" skandalı üzerine Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yaptığı açıklama, siyasette büyük bir tartışmaya yol açtı. Memişoğlu’nun “Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor” sözleri, muhalefet cephesinden sert tepki aldı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya platformu X üzerinden Bakan Memişoğlu'nu insanlıktan uzak olmakla suçladı.

Yücel, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"BE İNSAFSIZ! BE VİCDANSIZ"

"Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık skandallarından biri yaşanıyor. Bebekler para için öldürülüyor. Sağlık Bakanı çıkmış, hiç utanmadan 'Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor' diyor. Be insafsız! Be vicdansız! Be insanlıktan nasibini almamış adam! O bebekler, sen ve senin gibiler görevinizi yapmadığınız için katledildi!"

Yücel, Bakan Memişoğlu'nu ve hükümeti görevlerini ihmal etmekle suçlayarak, yenidoğan bebeklerin ihmaller zinciri sonucu öldüğünü iddia etti. Paylaşımında, Memişoğlu'nun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü döneminden itibaren sağlık sistemindeki çöküşün sorumlularından biri olduğunu savunan Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

"Siz o bebeklerin sağlığını koruyacağınıza, tarikatlara makam ve mevki aramakla meşguldünüz. Kamu hastanelerini bitirdiniz, sağlığı ticarileştirdiniz, randevu sorununu büyüttünüz, ilaç sıkıntısı yarattınız. Yitip giden hayatların hesabını hukuk önünde bir gün vereceksiniz."

YENİDOĞAN ÇETESİ SKANDALI

Türkiye’de geniş yankı uyandıran “Yenidoğan Çetesi” skandalı, bazı sağlık çalışanlarının yeni doğmuş bebekleri yasa dışı yollarla ticaret konusu yaptığı iddialarına dayanıyor. Kamuoyunda büyük infial yaratan olay, hükümetin sağlık politikalarının eleştirilmesine ve ihmallerin sorgulanmasına yol açtı.

Deniz Yücel’in sert açıklamaları, sağlık alanındaki bu skandala karşı CHP'nin duruşunu net bir şekilde ortaya koyarken, iktidar kanadından henüz bir yanıt gelmedi.

Bakmadan Geçme