• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Yücel'den HÜDA-PAR'a anayasa yanıtı: Cumhuriyet'ten vazgeçmeyiz

CHP'li Yücel'den HÜDA-PAR'a anayasa yanıtı: Cumhuriyet'ten vazgeçmeyiz

Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasını isteyen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun sert bir dille eleştiren CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 'Taliban kafalı, gerici, 3-5 yobaz istedi diye ne Atatürk'ten ne demokrasiden ne cumhuriyette ne de laiklikten vazgeçmeyiz!' diye konuştu.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesini istediklerini söyleyen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

"TALİBAN KAFALI, GERİCİ, 3-5 YOBAZ..."

"Ne Atatürk'ten ne de demokrasinden vazgeçmeyiz" diyen Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Gerizekalıya anlatır gibi anlatalım!!! Devletin şekli ve niteliklerini tarif eden Anayasa'nın 1., 2. ve 3. maddelerini koruyan ve 1924, 1961, 1982 Anayasalarında da yer alan 4. madde, gericiler istiyor diye ilga edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin inancına, yaşam tarzına saygılıyız. Sizin probleminiz olan ‘Laiklik İlkesi’ de inanç özgürlüğünün teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’sinde Cumhuriyeti Laiklikten, Laikliği Cumhuriyetten ayıramazsın! Cumhuriyeti ve devrimleri koruyan maddelerden vazgeçmek, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmektir. Taliban kafalı, gerici, 3-5 yobaz istedi diye ne Atatürk'ten ne demokrasiden ne cumhuriyetten ne de laiklikten vazgeçmeyiz! Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışan hizbullah artığı birkaç zibidiye de pabuç bırakmayız! “

Bakmadan Geçme