• Haberler
  • Gündem
  • CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Biz bu enkazı kaldırırız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Biz bu enkazı kaldırırız

10 ilin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin 3. gününde arama-kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde partisinin belediye başkanlarının bölgelerdeki çalışmalarını sosyal medya hesaplarından alıntılayarak, “Gelsinler, tutuklasınlar” ifadelerini kullandı, bölgede yapılan çalışmaları paylaştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Biz bu enkazı kaldırırız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İskenderun Limanı’nda çıkan yangının söndürülme çalışmaları hakkında Twitter hesabı üzerinden “Hatay İskenderun Limanı’ndaki yangın kontrol altına alındı, tamamen söndürülmesi için tüm ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı. İmamoğlu’nun yangına müdahale edildiği üzerine attığı tweetini alıntılayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar” dedi.

‘GELSİNLER TUTUKLASINLAR’

Hatay Havalimanı’nda meydana gelen ağır hasar sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Twiter hesabı üzerinden “Hatay Havalimanı’nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık. Mesai arkadaşlarımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor ifadelerini kullandı. Yavaş’ın bu tweetini alıntılayan CHP lideri Kılıçdaroğlu “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar” diyerek .

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yardım videosunu, “Tüm İzmir’in kalbi sizlerle. İlk andan itibaren yardım çağrılarımıza sessiz kalmayan, bu koca depoyu dolduran İzmirlilere gönülden teşekkür ediyorum.  Desteklerinizi http://umuthareketi.izmir.bel.tr, http://birkirabiryuva.org Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark ve APİKAM’a iletebilirsiniz” ifadesiyle paylaştı. Kılıçdaroğlu, Soyer’in paylaşımına, “Binlerce TIR yardımla halkımızın yanındayız. Gelsinler tutuklasınlar” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, “Felaketin boyutu çok büyük. 308 personel, 190 itfaiye ve iş makinası ile afet bölgelerinde ilk andan itibaren ekiplerimiz arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Hep birlikte bunun da üstesinden geleceğiz” paylaşımını da alıntılayarak “Biz bu enkazı kaldırırız” diye yazdı.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme