• Haberler
  • İzmir
  • CHP lideri Özel İEF'in açılışına Dilruba ile katıldı

CHP lideri Özel İEF'in açılışına Dilruba ile katıldı

CHP lideri Özgür Özel, bu yıl 'Teknoloji' temasıyla kapılarını açan 93. İzmir Enternasyonal Fuar açılışına bugün tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu ile katıldı.

CHP lideri Özgür Özel, bu yıl 'Teknoloji' temasıyla kapılarını açan 93. İzmir Enternasyonal Fuar açılışına bugün tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu ile katıldı.

İzmir’in, CHP’nin iktidar hedefleri doğrultusunda büyük bir motivasyon ve inançla hareket ettiğini belirten Başkan Özel, İzmir’in CHP’nin değişim sürecinde öncü rol üstlendiğini vurgulayarak,  “Hep birlikte 14 ve 8 Mayıs’ı yaşadık. Onun travmasını en yüksek hisseden kent İzmir’di. Cumhuriyetin 100’üncü yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin bir kez daha iktidar olmasını hedefliyordu. Büyük bir motivasyon ve inanç vardı. Sürecin ötesinde yaşananlar geride kaldı. Geçen sene yazın İzmir’de gençlerin feri sönmüş, ileri yaşta olanların omuzları çökmüştü. Kimse başını yerden kaldıramıyor, hep karamsarlık hakimdi. Biz CHP’de neredeyse çocuk yaşlarda göreve başlamış ve bu hikayenin sonunun böyle bitmemesi gerektiğine inanan kadrolar olarak CHP değişirse İzmir değişir dedik. O ateşi birlikte yaktığımız dönemde sözümüzü birlikte söylediğimiz arkadaşımız azdı ama gün geçtikçe inanan ilk kent İzmir oldu. Yüzde 93 oranında bir değişimi, genç kadroları ve daha çok kadının siyasette olmasını destekliyordu. Takip eden şehitlerin arasında Manisa vardı ama insan hangisine memleketim diyeceğine şaşırıyor. İzmir’de okumuş, eczacılık fakültesini bitiriş, 10 yaşından 24 yaşına kadar İzmir’de yaşayan birisi olarak sesimi en ii İzmir’in duyduğunu ve İzmir’in dediğini yapmanın da doğru olduğunu bizzat deneyimledim” diye konuştu.

CHP lideri Özel İEF'in açılışına Dilruba ile katıldı

"BÜYÜK ADIMLAR ATTIK"

Yerel seçimlerde genç ve kadın adaylara yer verildiğini belirten Başkan Özel, "Başarıya ulaşmak için cesur adımlar attık ve karamsar eleştirileri dikkate almadık. Siyasette umutlu bir gelecek kurmamız gerektiğini savunduk" dedi. Ayrıca, PM’nin yaş ortalamasının 43 olduğunu ve MYK'nın yarısının kadınlardan oluştuğunu belirterek, "Teknoloji ve inovasyon konusunda büyük adımlar attık. İzmir, bu yılki fuar ile teknolojiyi yakalamaya ve Ar-Ge’ye önem vermeye başladı" şeklinde konuştu.

CHP lideri Özel İEF'in açılışına Dilruba ile katıldı

CHP lideri Özel konuşmasının devamında şu ifadeleri kaydetti: 

Yerel seçimlerde tüm adaylar önemli, seçimin bir sürü segmenti, yorumlardan önce seçimin kendisine nasıl baktığınız çok önemliydi. Pek çok kadın belediye başkanı ile çıkmalıydık seçimlerde gençlerin sorumluluk aldığı ve kendileri gibi genç kadroları hazırlama imkanı bulduğu görevlendirmeleri bekliyordu. Başarı elde etmek gerekiyordu ama karamsarlar vardı, öğrenilmiş çaresizlikten dolayı karamsar olan ve iyi niyetli olmayıp felaketi çağıran karamsarlar vardı. Hepsine kulağımızı tıkadık, karamsarlık Türkiye’ye ve CHP’ye yakışmazdı. Siyaset kapısını açmamız ve bundan sonra hep birlikte umutla bakmamız lazımdı. PM’nin yaş ortalaması 43. 20’li yaşlarında cıvıl cıvıl gençlerimiz var. MYK kurduk yarısı kadın yarısı erkeklerden oluşuyor. Bu kadrolara şakayla karışık ‘Bir bakın bakalım Atatürk bu kalenin başarı kapısının anahtarını bir yere koymuştur.’ Üç büyük kilidi üç büyük anahtar açtı. Ben genel başkandım ama partiyi bana emanet etmemişti; ne cumhurbaşkanlarına ne milletvekillerine… Cumhuriyeti Atatürk gençlere emanet etmişti. Kilidin ilk kapısını gençler açtı. İkinci kilit, kadına seçme ve seçilme imkanı ile ilgili olanaklar tanıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ikinci anahtarı da ‘Kadınlara güven’ diyerek kadınlara emanet etmişti, o kilidi de kadınlar açtı. Üçüncüsünde de teknoloji, bilim ve bilimden yararlanma da…Her ne kadar Sofia’ya sarılmada tereddüt görsem de bu çok önemli. Bu fuarın çağı yakalaması, teknolojiyi yakalaması, inovasyon ve Ar-Ge’ye yönelik çok önemli bir zemin yaratması ve Türkiye’nin yeniden çekim bölgesi haline gelmesi önemliydi.

Bence İzmir hem Türkiye hem de dünyadaki yeriyle 40’larda, 60’larda yaptıklarını bugün yapsaydı, Ar-Ge departmanlarında yarışır hale gelebilirdi; bence gelebilir. Bizce üçüncü anahtar ölçme ve değerlendirme. Baştan sonra her şeyi ölçmeliyiz. Mevcut belediye başkanlarını, adayları ölçmeli, onların performanslarını değerlendirmeliyiz. Daha önce partimizin yüzde yarımını ayırdığımız ölçme ve değerlendirmede bu dönem bütçemizin 6’da birini ayırdık. 355 bin anketle ya adaylarımızı yeniden adaylaştırdık ya da yeni adaylar belirledik. Bu kadar anket nasıl yapılır, denetlenir, manipüle edilir mi edilmez mi derken alanında deneyimli bir ekip ‘Anketleri biz yapmayacağız, şartları belirleyip uygun firmalarla çalışacağız’ dedi. 6 firmayla hepsini yaptık. Bu firmaların uyduğu şart yapay zeka deneyimiydi. Alay edenler, ‘Yapay zekanın adayı’ diyenler oldu. 
Yapay zeka bir ilçede durdu. Nedenine baktığımızda bir isme yakın sinyal verdiğini gördük. Araştırdık ve geçen dönem milletvekili adayı olan bir arkadaşımız çıktı. Ankette yüzde 48 ile o aday çıktı, başvurusunu aldık aday yaptık yüzde 51 ile seçimi kazandı. Biz söylediğimizde ‘Yapay zeka aday çıkarıyor’ diye tartışmalar oluyordu.

Seçim akşamı yaklaşırken ben üç gün önce teşekkür konuşması yapmaya başladım. İnanmayanlar vardı. Bilerek kötü haberler yayılıyor, çok geride gösteriyorlar bizi sakın sandıkları terk etmeyin’ demiştik. Bu sefer son 10 günde yaptığımız miting programı tamamen ölçme ve değerlendirme ile yaptık. Meselenin kendisi bu… İster direnir ister yararlanırsınız. İster inanmaz, şaşırarak üzülürsünüz. İster inanır büyük bir zafer ve mutluluğa hazır olursunuz. Benim karşımda İzmir’de inanan 31 adaydan 29’unu seçtirmenin mutluluğunu duyuyorum. İzmir gibi bir kentte Cumhuriyet tarihi boyunca bütün partiler 6 kadın belediye başkanı seçtirmişti, 8 kadın belediye başkanı seçtirdim, hepsiyle gurur duyuyorum. 14 aday gösterdik, yanarım yanarım Aliağa’da Çağatay’a yanarım, 40 yaş altı olarak 13 aday seçtirdik.

Cemil Tugay’ın süreç analizinde, teknolojiden yararlanmada Türkiye’nin en iyisi olan Cemil Tugay’ın bu takıma kaptanlık yapacağına inancım bir kez daha ifade ederek bu kentin çok daha ileri noktaya geleceğine inanıyorum. İzmir en iyisini hak ediyor. İzmir notu en kıt seçmen; en iyi öğretmen o. Eğilmiyor, bükülmüyor, teslim olmuyor en iyisini istiyor. Bu sefer adaylara bakan İzmirli anladı, kimin görevine devam ettiğine ve etmediğine bakan İzmirli, ölçme ve değerlendirmenin kendi duygularını iyi ölçtüğünü gördü. Şimdi bu insanlara hak ettiğini verme zamanı. Elbette başlangıçlar zordur ama ben iyi niyetli çabayı başkanlarımızda görüyorum. Onlara bu sefer oy verin demiyorum, onların ihtiyaç duyduğu kamuoyu desteğinin sizin tarafınızdan verilmesi bu kente çağ atlatacak, devrimi yaratacak.

Ben yerel seçimlerden sonra birkaç ziyaret ve açılış dışında uzun süre İzmir’de olamadım. 411 belediyemiz var, her birisi orada olmamızı istiyor. Bugün burada olmak kıymetli. Burada bizimle birlikte olan birini anmak istiyorum. İzmir, beklentileri yüksek olan, zaman zaman haklı şekilde tepki gösteren bir kent. Bir mikrofona bir kardeşimiz birkaç cümle söyledi. O kendi değerlendirmesini zaten yapmış. Ben cezaevine gidip de onu ziyaret ettim. Ben kapının önünde bir konuşma yapacağımü seni davet edeceğim sen bizim partinin kuruluş yıl dönümünde bizimle olacaksın’ dedim. ‘Burada racondur, ziyarete gelene iade-i ziyarete gitmek gerekir’ dedim. Sağ olsun, kırmamış 24 saat dolmadan gelmiş. İyi ki varsın, biz seni seviyoruz. Kimseyi kırmak istemediğini biliyoruz. CHP düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor.

CHP lideri Özel İEF'in açılışına Dilruba ile katıldı

Bakmadan Geçme