• Haberler
  • Gündem
  • CHP lideri Özel: Saadet Partisi grubunun düşmemesi için fedakarlık yapıyoruz

CHP lideri Özel: Saadet Partisi grubunun düşmemesi için fedakarlık yapıyoruz

Özel, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı sonrası Saadet Partisi’nin TBMM’de grup kurma çoğunluğunu kaybetmesine...

Özel, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı sonrası Saadet Partisi’nin TBMM’de grup kurma çoğunluğunu kaybetmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hasan Bitmez’in kaybının üzüntü verici olduğunu belirterek, “Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesiyle Saadet Partisi’nin milletvekili sayısı 19’a düştü ve grup kaybı gündeme geldi. Bu durum demokrasi açısından ayıp olur. Hasan Bitmez’in hatırasına saygısızlık olur.” dedi.

CHP Genel Başkanı, Saadet Partisi’nin grup kaybını önlemek amacıyla bir öneri getirdiklerini ve bu öneriyle ilgili henüz tüm partilerin karar alamadığını ifade etti. Saat 11.00’de başlayan görüşmeler öncesinde CHP’nin önerisini değerlendiren Özgür Özel, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın CHP adına fedakarlık yaparak bütçe görüşmeleri süresince Saadet Partisi’ne katılacağını açıkladı.

Özgür Özel, ayrıca Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de görüştüklerini ve üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söylediklerini belirtti. CHP’nin, Saadet Partisi’nin grup kaybını önlemek adına kürsü haklarını kaybetmemeleri için bir milletvekilini Saadet Partisi grubunda görevlendirdiğini ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme