• Haberler
  • Gündem
  • CHP, ‘Maarif Modeli’ni’ protesto etmek için MEB’e yürüdü

CHP, ‘Maarif Modeli’ni’ protesto etmek için MEB’e yürüdü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, atanmayan öğretmenler, yeni müfredat ve...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, atanmayan öğretmenler, yeni müfredat ve eğitimin diğer sorunlarına tepki göstermek için TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yürüyüş yaptı.

Geçmiş yıllarda CHP başta olmak üzeri muhalefet partilerine kapatılan Bakanlık kapısı bu kez kapatılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısından içeri giren heyet basın açıklamasını bakanlığın bahçesinde yaptı.

“KABUL ETMİYORUZ”

Mili Eğitim bakanlığı önünde konuşan Grup Başkanvekili Murat Emir şunları söyledi:

“CHP Meclis grubu olarak MEB önünde bir basın bildirisi okumaya ve kulakları sağır olanlara sözlerimizi duymak istemeyenlere bir kez de MEB kapısından seslenmeye geldik.

‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adı altında  Türkiye’ye dayattıkları kapalı kapalı kapılar ardında hazırladıkları ve kendi karanlık ideolojilerine hizmet edecek olan bu eğitim modelini reddetmeye geldik.

Çocuklarımızın ihtiyacı çağdaş, laik eğitim modelidir. Oysa geldikleri günden beri her gelen Milli Eğitim bakanı eğitim modelini yapboz tahtasına çevirip her gelen eğitimle oynadı ve her gelenin asıl maksadı milli eğitimi milli karakterinden uzaklaştırıp dinel ve gerici düşüncelere bağlamaktı.

Biz bu maarif modelinin ne adını ne hazırlanış biçimini ne de içeriğini kabul ediyoruz.
Bu modellerle Türkiye’yi adım adım geri götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal’i ve devrimlerini unutturmak kimseni haddi ve hakkı değildir.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme