• Haberler
  • Ekonomi
  • CHP'nin dolar milyonerleri araştırılsın önerisine Numan Kurtulmuş engeli

CHP'nin dolar milyonerleri araştırılsın önerisine Numan Kurtulmuş engeli

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz'un AK Parti döneminde dolar milyoneri olanların araştırılmasına yönelik önergesi, TBMM Başkanlığı tarafından reddedildi

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, 16 Ağustos 2024 tarihinde verdiği soru önergesinden dolar milyoneri olan kişileri ve kimlerle yakınlığı olduğunu sormuştu.

Soru önergesi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından, "kişisel görüş, kişilik ve özel yaşama ilişkin olması" nedeniyle işleme alınmadı.

Numan Kurtuluş'a tepki gösteren Karakoz, "Biz TBMM Başkanı’nın tarafsız olmadığını zaten daha önce verdiği kararlardan biliyorduk. Ancak AKP döneminde görev yapmış Başbakan, Bakan, Milletvekili ve Belediye Başkanları’nın korumalığını yaptığını bilmiyorduk. Aslında TBMM Başkanı bu soruyu kabul etmemekle adı geçen makamda görev alan kişileri zan altında bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

"ZENGİNLEŞEN AKP'LİLERE ÖĞRENMEK KİŞİSEL SORU DEĞİLDİR"

Karakoz konu ile ilgili şu açıklamaları kullandı:

"Türkiye’de dolar milyoneri olarak bilenen kişiler arasında AKP hükümetleri döneminde Başbakanlık, Bakanlık, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı yapmış kaç kişi ya da bunların birinci veya ikinci dereceden yakınları bulunmaktadır? diye sorduğum soruyu maalesef TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş; “kişisel görüş, kişilik ve özel yaşama ilişkin olduğu” gerekçesiyle işleme alınmadı. AKP iktidarlarında görev alarak Başbakanlık, Bakanlık, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı yapmış ya da bunlarla birinci veya ikinci derece akrabalığı olan kişilerden kimlerin dolar milyoneri olduğunu öğrenmek istemenin neresi kişiseldir, neresi özel yaşama ilişkindir. Zenginleşen AKP’lileri öğrenmek asla ve asla kişisel soru değildir. Denetim yapan milletvekilinin en temel hakkıdır"

 

Bakmadan Geçme