CHP Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Kongresi'nde yaşanan sürpriz gelişmenin ardından ilçe başkanı adayı Hakkı Polat olmuştu....

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Kongresi’nde yaşanan sürpriz gelişmenin ardından ilçe başkanı adayı Hakkı Polat olmuştu. İlçe Başkanlığı’ndan çekilen Övünç Demir, ilçe başkan adayı olarak Hakkı Polat’ı işaret etmişti. Övünç Demir’in delegasyonun isteği üzerine adaylıktan çekilmesinin ardından Hakkı Polat adaylığını açıklamış ve gerekli 40 imzayı hızla divana sunmuştu. Adaylık için başka başvuru olmayınca Hakkı Polat tek aday olarak seçime girmişti.

Haber

Kongrede saat 17:00’da oy kullanma işlemlerinin ardından sandıklarda sayıma geçildi. Sandıklarda yapılan sayımlarından ardından sonuçlar açıklandı:

Toplam Delege Sayısı: 416

Kullanılan Oy: 342

Geçerli Oy: 340

Geçersiz Oy: 2

Bu sonuçların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Kongresinde 340 oy ile Hakkı Polat yeni ilçe başkanı olarak seçildi.

 “YÜZDE 80’E YAKIN KATILIM OLDU ÇOK GÜZEL BİR DEMOKRASİ ŞÖNELİ VERDİK’’

Cumhuriyet Halk Partisi Yeni Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat seçim sonucu yaptığı açıklamada “Güzel bir kongre oldu. Övünç başkanımızın son anda delegelere yapmış olduğu bir başvuru üzerine delegelerinin de görüşünü alarak, belediye başkanı adayı olmasından kaynaklı delegelerimizin tamamının tutumu Övünç başkanımızın ilçe başkanı olması değil belediye başkanı adayı olması  dileğiydi. Övünç başkanımız her zaman delegelerin ve üyelerin görüşünü alan bir ilçe başkanıdır. Delegelerde sağolsunlar benim üzerimde yoğunlaştılar ve çok büyük katılım ve destek verdiler. Tek liste olmasına rağmen seçime yüzde 80’e yakın katılım oldu, çok güzel bir demokrasi şöleni verdik, bizde bundan sonraki süreçte başarılı olmaya çalışacağız. Herkese katıldıkları için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN GÜRHAN

Bakmadan Geçme