• Haberler
  • Gündem
  • CHP’de adaylar netleşiyor… CHP’li Zeybek, partisinde ‘gençleşme’ vurgusu yaptı

CHP’de adaylar netleşiyor… CHP’li Zeybek, partisinde ‘gençleşme’ vurgusu yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) henüz açıklanamayan belediye başkan adayları için son gün Cuma. 26 Ocak’ta açıklanacak...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) henüz açıklanamayan belediye başkan adayları için son gün Cuma. 26 Ocak’ta açıklanacak isimlere dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, partisinin gençleştiğine dikkat çekti.

Yerel seçimlere iki aydan fazla bir süre kalmasıyla henüz il ve ilçelerde açıklanmayan aday isimleri, vatandaşlar arasında karışıklığa yol açarken aday adaylarında heyecan giderek artıyor.

622’si açıklandı

Gökhan Zeybek, CHP’nin Genel Merkezi’ndeki basın toplantısında bu güne de 622 adayın açıklandığına işaret etti. Kadın aday sayısının arttığına işaret eden Zeybek, 35 kişinin yaş ortalamasının genç olmasıyla da CHP’deki yaş ortalamasının gençlere yönelik hamle yaptığının da altını çiziyor.

155’ten 41’i değişti

CHP’de aday adayı başvurularının ardından yapılan aday seçimlerinde 155 belediye başkanıyla yola devam edilirken 41’inde ise değişikliğe gidildi. CHP’li Zeybek, 26 Ocak Cuma günü ise İzmir dahil diğer açıklanmayan isimlerin açıklanacağını vurgulayarak “CHP tarafından yönetilen belediyelerin yüzde 61’i bugün itibarıyla açıklanmış durumdadır. Cuma günü PM toplantısında da açıklanmayan büyükşehir, il, ilçe ve beldelerde önemli sayıdaki belediye başkan adayımızı kamuoyunun bilgisine sunmuş olacağız” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme