CHP'de 'Baltacı' hareketi başladı

Aysun Güler/YENİ İZMİR-Aday adaylığı kesinleşen isimler merak konusu olurken, eski belediye başkanları ve siyasi isimlerin de...

CHP'de 'Baltacı' hareketi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aysun Güler/YENİ İZMİR-Aday adaylığı kesinleşen isimler merak konusu olurken, eski belediye başkanları ve siyasi isimlerin de aday adaylıkları konuşulmaya başlandı. CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi koltuğuna talip 8 aday adayı açıkladı. Aday adaylardan biri olan Ayhan Baltacı gazetemize adaylığı ile ilgili konuştu ve Yüksel Çakmur ile birlikte kurdukları Demokrasinin Özgürlüğün Gücü Platformu’ndan bahsetti.

Demokrasinin Özgürlüğün Gücü Platformu Ekim 2022 yılında eski İBB Başkanı Yüksel Çakmur ve Ayhan Baltacı öncülüğünde kuruldu. Platformdan bahseden Baltacı, “Yüksel Çakmur ile 20 yıllık parti içindeki demokrasi mücadelemizi ifade eden bir çalışmamızın ürünü olarak Demokrasinin Özgürlüğün Gücü Platformunu oluşturduk. 2023 yılının başında ilk toplantımızı yapıp platformumuzu kamuoyuna duyurduk. Yaptığımız ilk toplantıya 150 kişi katıldı. Amacımız İzmir’den başlayarak, bütün Türkiye’ye umut ışığı olup çoban ateşini yakmaktı. İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’den nitelikli isimlerin yer aldığı, gazetecilerin, radyocuların, şarkıcıların, eski belediye başkanlarının ve milletvekillerin yer aldığı bir platform. Sevgili Yüksel Çakmur bazı nedenlerle İBB aday adayı olmadı. Platformun yöneticisi ben olduğum için oy birliğiyle aday adayı oldum. Yerel seçimler için bu şekilde yola çıktık’’ dedi.

‘HALKA İNMELİLER’

Platformun kuruluş amaçlarından ve işleyişinden bahseden Baltacı, ‘’Partideki demokrasinin uygulanması ve gelenekselleştirilmesi, kültüre dönüşmesi konusunda İzmir’de başlayan bir çoban ateşini platformumuzla birlikte yaktık ve bütün siyasi partileri etkilesin istedik. Çünkü CHP içinde demokrasi ve özgürlüğün yaşaması, bir kültüre dönüştürülmesi gerekiyor. Aksi takdirde iktidar olması mümkün değil. Adında halkın bulunduğu gerçek bir ana muhalefet ya da iktidar partisi olamayacağı, köklerinin halka inmesi gerektiğine inanan bir mücadelenin ruhunu taşıyoruz. Platforma üye olan Türkiye genelinde çok sayıda üyemiz var. Etki alanımız sayılarla ifade edilemeyecek kadar büyük. Halka dönük olan çabamızda kırmızı çizgimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ü dilinin ucuyla değil, benliğiyle söylenmesi gerektiğini düşünüyoruz ve O’nun düşünme biçimini esas alıyoruz.

‘LİYAKAT YOK’

CHP’nin büyükşehir ve ilçelerindeki aday bolluğuyla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Baltacı, aday adaylığı bolluğunun birikmiş bir enerjinin dışa vurumu olarak gördüğünü söyleyerek, ‘’Ülkenin içinde bulunduğu sosyal, siyasal, yaşamsal alanda büyük sorunlar var. Yüz yaşındaki bir insana bu zamanları sorsanız şüphesiz ‘kurumların bu kadar yıpratıldığı başka bir dönem hatırlamıyorum’ diyecektir. Son 13 yıldır parti içi demokrasinin uygulanmamasının ve atama süreçlerindeki liyakatin eksikliği buna sebep oldu diye düşünüyorum. Öyle bir zamandayız ki adaylar, Ankara’nın yolunu tutuyor. Hatta öyle ki, belediye meclis üyeliğinde bile Ankara’ya gidilir oldu. CHP, son kurultayla bir miktar oksijen aldı gibi görünüyor. Genel Başkan Özgür Özel’in verdiği sözler çok önemli. Özel, ön seçim yapacağını dair söz verdi. Özel’in yorumu partide birikmiş bir enerjinin dışarıya vurmasına neden oldu. Yaklaşan yerel seçimler, genel seçimler kadar önemli. Burada yapılacak bir hata umulmadık tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Kimsenin bugün öngöremediği İzmir bile tehlikeye girebilir. Liyakat, halkın değerlendirmesi oldukça önem arz ediyor. Süreç parti tarafından iyi yönetilmeli’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakmadan Geçme